De C van Comedonedrukker

193

7 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca  je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de C… van comedonedrukker!

Een come watte? Een (even ademhalen) comedonedrukker. Spreek je trouwens uit als koome-doone-drukker. Moeilijke naam, maar dit is simpelweg een ijzeren steeltje. Kijk maar!

ComedonedrukkerDankzij deze comedonedrukker ben je zo van je een vervelend beatyprobleempje verlost.

En wat doet dit beest? Wel, het verwijdert een van de zeven beautyplagen: mee-eters. Dat zijn de kleine zwarte puntjes die meestal op je neus, voorhoofd en kin terug te vinden zijn. Deze ontstaan door vuil die in de open poriën kruipt.

Hoe? Plaats de comedonedrukker op de mee-eter, druk er even op en het vuil komt er zo uit. Op een hygiënische manier! Veel mensen duwen deze puntjes uit met hun vingers. Stop! Zo zal je er de volgende dag dubbel zoveel hebben.

Wie de comedonedrukker maar een marteltuig vindt, kan die vieze mee-eters ook verwijderen door een patch op je neus te leggen. Laat deze 10 tot 15 minuten liggen (lees toch maar even de gebruiksaanwijzing) en trek ze van je neus. Zorg ervoor dat je gezicht op voorhand goed gescrubd is. Op die manier krijg je optimaal resultaat. De patch trekt anders enkel de dode huidcellen mee en dan is alle moeite voor niets.

Francesca Lutters