Musthave voor elke fashionista: de Camelion Bag

697

De Camelion bag is de perfecte oplossing voor elke modebewuste vrouw. Met het unieke design kan je de tas aanpassen aan elke outfit. De vrouwen en man achter deze coole handtas zijn vier KMO-studenten van de Gentse Arteveldehogeschool. Wij gingen hen aan de tand (en handtas) voelen!

 

CB_fotoshoot_selectie-6

 

Florence, Stephanie, Laura en Johannes, vanwaar kwam het idee en de inspiratie om een handtas te ontwerpen?
Camelion Bag is een leeronderneming die wij hebben opgericht naar aanleiding van onze Bachelorproef. We zijn op zoek gegaan naar een innovatief product waarmee we de modemarkt willen veroveren. Ons idee was een trendy handtas te ontwerpen die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je outfit. We zijn op dit concept gekomen toen we de mama van een van de groepsleden met een doorzichtige tas zagen rondlopen. In die tas stak ze altijd een sjaal die paste bij haar kledij. Op die manier zijn we op het idee gekomen om een verwisselbare binnenzak te bevestigen in een doorzichtige handtas. De binnenzak is in drie verschillende kleuren beschikbaar, die je trouwens ook bij aankoop meekrijgt. Met de Camelion Bag willen we de vrouw naar een geheel nieuwe dimensie in de handtassenwereld brengen.

Hoe kwamen jullie op het idee voor dit design?
We wilden een trendy model dat gemakkelijk te gebruiken is en waar een vrouw alles in kwijt kan van wat ze nodig heeft. We hebben hierbij veel hulp gekregen van handtassenontwerpster Erika Beirens. Zij is zelfstandig handtassenontwerpster en heeft haar eigen collectie handtassen onder het merk Erikabas, die ze verkoopt in haar winkel in Lokeren. Zij heeft ons naar het model gebracht dat onze Camelion Bag nu heeft.

Waarom denken jullie dat de handtas zal verkopen?
Omdat er al heel veel positieve reacties zijn binnengekomen op ons idee en omdat onze handtas echt iets nieuws en unieks is.We zijn zeer actief op sociale media en hierop krijgen we dagelijks complimentjes. Enkele winkels hebben ons spontaan aangesproken om onze handtas te verkopen. Dit geeft ons een zeer goed gevoel en veel vertrouwen dat ons project zal verkopen.

 

foto 1

foto 2

Zijn jullie zelf modebewuste personen?
Ja eigenlijk wel. We volgen de modetrends en vinden het belangrijk om er goed uit te zien. We werken onze outfit graag af met passende accessoires en een handtas is uiteraard een van de belangrijkste accessoires!

Wat is het grootste onderscheid tussen de Camelion Bag en andere handtassen?
Onze handtas is aanpasbaar aan je outfit doordat het mogelijk is om de binnenzak van de transparante handtas te vervangen. Ook is de handtas te gebruiken voor verschillende gelegenheden zoals feestje, casual, strand, … Je kan het letterlijk altijd en overal dragen, wat de gelegenheid ook is.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen voor de binnenzak?
We zijn begonnen met een rondvraag naar modekleuren bij professionals die actief zijn in de modewereld. Op die manier zijn we onder andere uitgekomen bij roze, wat een van de hipste zomerkleuren zal zijn komende zomer. Natuurlijk willen we ook kleuren die niet seizoensgebonden zijn. Daarom kozen we voor beige als standaardkleur bij de aankoop van de tas omdat het een neutrale kleur is die bij heel veel andere kleuren past. Verder zijn we nog op zoek gegaan naar andere kleuren die vaak voorkomen in vrouwen hun kleerkast.

Zullen er nog nieuwe kleuren bijkomen?
Neen, we zullen geen andere kleuren uitbrengen. Het is wel zo dat bij de aankoop van de handtas het patroon van de binnenzakjes is meegeleverd. Op die manier kan de klant zelf nog extra binnenzakken maken in de kleuren die ze willen.

Door wie worden de tassen gemaakt?
Het basismodel van de handtas hebben we aangekocht bij een Belgisch bedrijf. Maar om dat basismodel te transformeren naar onze Camelion Bag moesten er veel aanpassingen gebeuren. Dat hebben we allemaal zelf gedaan. De binnenzakken hebben we deels zelf gedaan en deels door iemand anders laten doen. We hebben zelf alle patronen op de stof getekend, die dan uitgeknipt en aan elkaar gespeld zodat ze klaar waren om te stikken. Het naaiwerk werd uitgevoerd door Cellmade, dit is het bedrijf van de gevangenis van Brugge. We hebben gekozen om met hen samen te werken omdat we met ons project ook iets terug wilden doen voor de maatschappij. Door met Cellmade samen te werken, geven we gedetineerden een nieuwe kans om zich te leren integreren in de samenleving.

CB_fotoshoot_selectie-7

Welk type vrouw zouden jullie een Camelion Bag aanbevelen?
We richten ons op modebewuste vrouwen tussen 23 en 55 jaar. Iedereen die houdt van hip en trendy kan zich vinden in ons product.

Met hoeveel handtassen zijn jullie gestart?
We zijn met 145 handtassen gestart en hebben er uiteindelijk 135 bestemd voor verkoop. De 10 stuks die we niet verkopen zijn die waar we aanpassingen op geprobeerd hebben of die we zelf hebben gebruikt om bij winkels langs te gaan om zo onze Camelion Bag voor te stellen.

Willen jullie met die tassen ook een ecologische punt duidelijk maken?
Doordat de handtas transparant moet zijn, konden we niet werken met een ecologische grondstof. Wel is het zo dat een vrouw in principe met onze handtas direct een handtas heeft die ze bij iedere outfit kan dragen en dus maar 1 handtas nodig heeft. Dit aspect maakt de Camelion Bag wel een duurzaam product.

Zullen de toekomstige kleuren en binnenzakken altijd blijven passen wanneer er een nieuw model komt?
Wanneer we een nieuw model zouden ontwerpen, zal dit een compleet ander model zijn (bijvoorbeeld clutch, rugzakje, …) dus de binnenzakjes van ons eerste model zullen normaal gezien niet meer passen. Maar we zullen wel steeds 3 binnenzakjes per handtas blijven geven zodat de mensen altijd passende binnenzakjes zullen hebben.

Waar kunnen de lezers terecht om zo’n unieke tas te kopen?
Prince boutique in Tielt, Bonafida in Rollegem-Kappelle, Caprice + in Sint-Kruis, Accompli in Nieuwpoort, Viva in Bredene, Casari Shoes and Bags in Kuurne en Allure in Maldegem. De prijs hangt af van winkelpunt tot winkelpunt.

Hebben jullie gouden tips voor andere jonge ondernemers die erover denken om een eigen bedrijf te starten?
Eerst en vooral moet je geloven in je idee of product. Maar zonder een positieve ingesteldheid en doorzettingsvermogen kom je natuurlijk nergens. Als het eens wat minder gaat of wanneer je project een tegenslag kent, dan is het belangrijk om door te zetten en eventueel te zoeken naar alternatieven. Ook hebben we ondervonden dat netwerken zeer belangrijk is want een goed netwerk kan heel wat deuren openen. Vertel aan mensen over je idee en wie weet ontmoet je iemand waarmee je kan samenwerken of die iets voor je kan betekenen.

CB_fotoshoot_selectie-14

CB_fotoshoot_selectie-5

CB_fotoshoot_selectie-13

Voor meer info:

Logo-300x168