De D van Dode Zee

513

8 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de D… van Dode Zee!

Een modderbad? Zalig, maar voor ons modder uit de Dode Zee pleazzz! Cleopatra wist het duizend jaar geleden al: ook zij zweerde bij dit oudste beautyproduct ter wereld. En een meer recente celeb, Bar Refaeli tweette onlangs deze foto van haar reisje naar de Dode Zee:

Bar-Refaeli-in-modder-masker-Bar-Refaeli1

Wie het ook eens wil proberen, hoeft niet meteen een reisje naar Jordanië te boeken. Er bestaan heel wat gezichtsmaskers met deze modder – rechtstreeks uit de bodem van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Dit goedje bevat tal van algen en mineralen die wonderen doen voor je huid. (En da’s wetenschappelijk bewezen!) Zo’n masker zorgt voor een goede doorbloeding en doet afgestorven huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten inwerken. Spoel het daarna goed af en je huid wordt zo zacht als een babyvelletje. De Dode Zee modder kan ook helpen bij de genezing van huidaandoeningen zoals acne en helpen bij verlichten van artritis. Vraag het maar aan Cleopatra!

Francesca Lutters