De E van Eyeliner

126

11 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de E… van eyeliner!

Vertaal ‘Eyeliner’ en je weet wat het doet. Een lijntje trekken rond je ogen. Je hebt verschillende kleuren en modellen, duurdere én goedkopere versies. Ze bestaan uit potjes met bijhorende borstel óf in potloodvorm.

ppr05462 8.90
Dankzij deze gouden eyeliner van Yves Rocher ben jij dé ster van de avond. (Prijs 8,90 euro)

EYELINER_penultimate_blk 300 20euro
Deze ultieme beauty-must-have van MAC Cosmetics is de jouwe voor 20 euro.

In de jaren ’60 deed de eyeliner zijn intrede in de beautywereld met de cateye. Deze look creëer je door een lijntje te trekken boven je wimperrand en die een halve centimeter door te trekken. Rond het daarna af naar boven. Op die manier creëer je ook de illusie van grotere ogen.

SS13_MAC_TRENDS_m-katrantzou-2004-ss13-pw
De cateye.

En wat dacht je van een rood lijntje boven je ogen? Het is eens wat anders.

Je kunt gemakkelijk zelf je eigen eyeliner maken. Neem een fijn penseel  en maak het nat. Wrijf het daarna in een rode oogschaduw en voilà! Een instant vamp look in een mum van tijd.

Wees niet bang om te experimenteren. Een gekleurd lijntje ónder je ogen is mooi en lekker origineel.

Ben je helemaal verzot op een eyeliner en kun je niet meer zonder? De permanente eyeliner is een feit! Het is als een tatoeage op je bewegend ooglid. Het lijntje blijft een drietal jaar op de huid zitten.  Opgelet: niet voor gevoelige ogen.

Francesca Lutters