De F van Fond de teint

299

12 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de F… van fond de teint!

Oh yes, die fabulous stralende huid kun je krijgen! Maar hoe? Dankzij fond de teint natuurlijk. Dat is een crème met jouw ideale huidskleur. Met een kwast of een sponsje smeer je het op je gezicht (vergeet je hals niet!) en je ziet er GE-WEL-DIG uit!

make_up_tips_how_to_choose_the_right_foundation

Dé fond de teint met jouw ideale huidskleur, hoe kies je die? Alleszins niet door het op je handen te testen. Doe dat gewoon óp je gezicht. In de beautyshop gebruik je de beschikbare testers. Breng ongeveer een drietal verschillende tinten aan op je kaaklijn. Ga even naar buiten (daglicht!) en kijk welk van de drie kleuren jouw match made in heaven is. Bij twijfel, ga voor het lichtste. Een tintje te licht oogt nog steeds natuurlijker dan een tint te donker. Vermijd ook zeker fond de teint die te oranje is, je bent geen clown. (Wij toch niet.)

Clinique_Pore Ref. Solutions Instant Perfecting Makeup 30.30euroEen stralend gezicht dankzij deze fond de teint van Clinique. Prijs: 30,30 euro

Wie geen zin heeft om de zoektocht naar dé fond de teint te beginnen maar toch een egale huid wil, kan gerust een BB cream of een gekleurde dagcrème kopen. In die producten bevinden zich ‘slimme’ pigmenten die zich aanpassen aan je huidskleur. BB staat trouwens voor blemish of beauty balm en zorgt onder andere voor de hydratatie van de huid, het camoufleren van oneffenheden en het beschermt de huid bovendien nog eens tegen zon en vuil.

FILORGA BB PERFECT SABLE DORE 39 euroDeze BB-perfect anti-rimpel foundation van Filorga is perfect voor de rijpere huid. (Prijs: 39 euro – verkrijgbaar bij Ici Paris XL)

Good to know: Fond de teint bestaat ook in poedervorm voor personen met een vette huid.

Francesca Lutters