De F van Francesca

152

4 FEBRUARI 2013 | Meet Francesca. Zij is 22, zo Brugs als kant, studente journalistiek, een vrolijke flapuit én… stagiaire bij op de Steps-redactie. Maar… Francesca is even handig met eyeliner als met haar pen. Project (met hoofdletter P) nummer één voor Steps is dus een ABC van de beauty-wereld. Al was het maar om haar totaal onwetende stagebegeleider in te wijden in de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Morgen start Francesca (surprise) met de A, vandaag stelt ze zichzelf even voor.

franMijn allereerste beauty-ervaring…
…dateert al van heel, héél lang geleden! Toen ik 8 was, kreeg ik mijn eerste make-updoosje (en ja, die staat nog steeds in mijn kast). Een typisch meisjesachtig paars doosje met felle kleurtjes oogschaduw, lippenstift en blush in.  Ik heb toen ongeveer iedereen die mijn pad kruiste een laag oogschaduw/lippenstift gegeven. Nu, 13 jaar later is mijn collectie behoorlijk bijgevuld.

Hoelang sta je ’s morgens voor de spiegel?
Raar maar waar… 5 minuten maar! Voor iemand die zo veel bezig is met beauty, besteed ik ’s ochtends niet té veel tijd aan mijn uiterlijk. (Ik geniet liever van een uitgebreid ontbijt.) Ik was mijn gezicht (héél belangrijk), breng dagcrème aan en afhankelijk van de tijd die ik heb, gebruik ik een oogschaduw of eyeliner. Mascara draag ik wel altijd.

En vóór je het vraagt: ’s Avonds (en dan vooral in het weekend) daarentegen kan het gemakkelijk een half uur duren vooraleer ik dé juiste make-uplook gecreëerd heb. Ik probeer dan ook iedere keer iets anders uit en experimenteer graag. Als ik uit ga, stem ik mijn make-up meestal af op mijn kledij. Ik maak er een waar kunstwerk van. Het is zóóó leuk als iemand zegt dat je mooi geschminkt bent!

Ik ga de deur niet uit zonder…
…mascara, a girl’s best friend.

Wat vind jij de leukste beautytrend?
Smokey eyes. Tijdloos en altijd mooi! Je hoeft ook niet altijd een zwarte smokey eye te doen. Ik experimenteer vaak met kleuren en geloof me, een smokey eye met groen is minstens even mooi!

Heb ik áltijd op zak…
…een spiegeltje.

Grootste beautyblunder?
Fond de teint die te oranje is of die zo dik ligt dat je je naam erin kunt schrijven… en te veel blush op de wangen… Auwtsch!

Merken waar ik van hou…
Bourjois, NYC, Essence, Dior, Catrice, Chanel (vooral de nagellak), Maybelline en GOSH. Maar voor mij maakt de merknaam eigenlijk niet veel uit, als de kwaliteit maar fantastisch is!

Mijn beautygeheim?
Doe een goeie research naar wat het beste past bij jouw oogkleur, haarkleur, gezichtsvorm… en oefen, oefen, oefen!

De toptip van Francesca…
Trop is trop! Let vooral goed op met make-up. Het is mooi en leuk maar té veel is echt is bij niemand mooi.

Favoriete beauty-blog?
Michelle Phan en Carah Amelie. Ik bekijk vooral veel Youtube-filmpjes als het over beauty gaat. De ‘hoe doe je het’-filmpjes zijn heel leerrijk. Van deze twee dames kan ik met trots zeggen dat ik ÁL hun filmpjes gezien heb. Ze leggen op een gemakkelijke manier uit hoe je een look creëert.

(Foto Bart Bossuyt)