De favoriete reisbestemmingen van de Belgen in 2014

132
New York

13 JANUARI 2014 | Dit jaar is een groot aantal Belgen van plan om te reizen, dat staat vast. Reisorganisatie Connections analyseerde de trends in reisbestemmingen aan de hand van zijn jaarlijkse vroegboekactie Book & Pay.  New York is met 40% van alle boekingen naar Noord-Amerika meteen ook de meest geboekte bestemming voor 2014 bij Connections.

De top 10 van de meest geboekte reisbestemmingen door Belgen voor het jaar 2014 (bij Connections) is bekend en zo ziet hij eruit:

1. New York

2. Bangkok

3. Los Angeles

4. San Francisco

5. Las Vegas

6. Miami

7. Orlando

8. Denpasar

9. Montreal

10.Lissabon

New York
New York

 

Zes bestemmingen uit deze top 10 zijn Noord-Amerikaanse steden. Deze regio kent als bestemming immers een stijging van 8% in populariteit, waarbij New York met 40% van alle boekingen naar Noord-Amerika nog steeds de absolute koploper is.

Bangkok gaat er als ticket only bestemming op achteruit. Dit komt waarschijnlijk door de betogingen die de voorbije weken in de hoofdstad plaatsvonden. Wel wordt verwacht dat de ticketverkoop op Bangkok binnenkort weer zal stijgen.

Bangkok
Bangkok

In Azië doen de strandvakanties het zeer goed. De favorieten van de Belgen zijn Bali (Indonesië) en Phuket (Thailand). Dit blijkt althans uit een stijging van 20% in de ticketverkoop voor deze bestemmingen. Verder plannen dit jaar dubbel zoveel Belgen een reis naar Costa Rica en Dubai. Dubai wordt als citytripbestemming heel snel opgepikt als sunbreak  – snel er even tussenuit – altijd zon, strand en veel vertier op slechts 6 uur vliegen.

Bali
Bali

Ook Cuba doet het heel goed. Dit is mogelijk te danken aan de huidige politieke situatie waardoor de reizigers het als een laatste kans zien om het pure en authentieke Cuba nog te kunnen ontdekken.

Cuba
Cuba

Book & Pay is een jaarlijkse vroegboekactie van Connections met de laagste prijzen voor reizen in de zomer tot in het najaar. De Book & Pay actie van 2014 loopt nog tot 4 februari  en heeft dit jaar als thema Wereldsolden. Je krijgt er ook fikse kortingen op hotels, huurauto, verzekeringen, tours …  Op de travel essentials (koffers, reisaccessoires…) krijg je tijdens die periode tot 30% korting.

Nina Tack