De gezellige Would-Be Chef die Sven Ornelis is

549

‘t Is gebeurd. It was only a matter of time: Sven Ornelis heeft een kookboek uitgebracht. Diep in het charmante Meetjesland werd het voorgesteld aan de pers. Hij kookte onder grote belangstelling de pannen van het dak in een foodtruck en dit alles met het motto: “Het moet lekker zijn!”

De vroegere thuis van de radiopresentator lag er heel vredig bij in het Oost-Vlaamse Knesselare. Het rustige, ouderlijke nest wordt omringd door een typisch Vlaams en rustig landschap.  Toch was er in een doodlopend straatje een gezellige drukte rond een kleine foodtruck. Daar vond de boekvoorstelling van Sven Ornelis plaats. Familie, vrienden en pers…iedereen werd er even hartelijk ontvangen.

Samendrommen rond de foodtruck
Sterrenchef Roger Van Damme, een goede vriend, was ook aanwezig bij de voorstelling. “Je noemt jezelf een hobbykok maar je bent toch wel een straffe. Namelijk eentje die over heel de wereld in sterrenrestaurants gaat eten en mij zelfs aanbevelingen kan doen. Nee, hij is niet van de minsten,” bezong hij de kookkunsten van Sven. Van Damme verraste zijn vriend zelfs met een speciaal gemaakt dessert en een heerlijke toren pannenkoeken.

Daarna ging de hobbykok in Sven aan de slag: couscous met merguezworstjes en zongedroogde tomaatjes, een recept uit zijn kookboek en daarna een risotto met parmezaankaas. Ik mocht ook even proeven en ik moet zeggen: ‘t was lekker. Missie geslaagd dus.

Zoetzure saus met cola, erwtjes uit een bokaal…
Sven Ornelis heeft zich niet aan kookregeltjes gehouden in zijn boek. Maar de vaktaal heeft hij wel stevig onder de knie. Toch bereik je zo’n boek niet zonder vallen en opstaan. “Ik heb al ontzettend veel plezier beleefd. Ik heb gerechten hopeloos om zeep geholpen en van sommige van mijn vroegere experimenten zouden echt chefs jankend weglopen,” zijn de woorden van Sven. Ondertussen is er van janken helemaal geen spraken meer. Er staat misschien wel een gepimpte Dr. Oetker pizza in en een aardappelchip met erwtenpuree uit bokaal in, maar dat zijn dan ook de snelle blijmakers. Vooral de hartige hoofdgerechten met vlees of vis zien er bijzonder smakelijk uit, en de mooie recepten doen likkebaarden. Deze man kookt met passie.

Het boek De Would-Be Chef van Sven Ornelis verkrijgbaar vanaf 21 maart voor 24,95 euro.

 

Foodtruck

De foodtruck van Kasserol staat al klaar

Aanwezigenkrijgenglaasje

Alle gasten krijgen een gaasje prik

Aanwezigenstromentoe

Buren, vrienden, mensen uit het medialandschap

Sven-met-ouders

De ouders poseren trots met Sven Ornelis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onder veel persbelangstelling wordt het boek voorgesteld. Erné De Blaere, burgemeester van Knesselare blinkt van trots

Overhandigingboekmoeder2

Sven Ornelis overhandigt het eerste exemplaar van De Would-Be Chef aan zijn mama

Sterrendessert-voor-Sven

Sterrenchef Roger Van Damme maakte een heerlijk dessert voor Sven Ornelis

Pannenkoeken

Van Damme trakteerde ook met deze pannenkoekentoren

P1014217

Sven Ornelis gaat van start in de foodtruck

SelfieSvenenRoger

Even tijd voor een selfie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Twee koks helpen Sven Ornelis met de bereiding van de gerechtjes

Aanwezigengenietenvaneten
De aanwezigen genieten zichtbaar van al dat lekkers

Eenlekkergerechje

“Da ès een lekker gerechje,” zou Sergio Herman zeggen

Showbizz-Bart
 Goede vriend Showbizz Bart is ook aanwezig

Fotoboek