De Grote Steps Chips Test

171

12 SEPTEMBER 2013 | Kleine sneukelpleziertjes? Schuldig! Geef mij chips of gele Napoleon-snoepjes en ik eet ze op. Altijd. Allemaal. Wanneer de drie finalisten van de Lay’s-wedstrijd Maak Je Smaak op de redactie belanden (of toch hun zakjes chips), werp ik mij dan ook met alle plezier op als welwillende proefpersoon. Hou julie vast voor De Grote Steps Chips Test!

Finalistes-Lays-Cre-Ton-Got_The-Battle (Medium)

De Cocktail Andaluz, bedacht door Sander Poppe, combineert twee frietsauzen – de zoetere cocktailsaus en pikante andalousesaus – in één chipssmaak. Tim Van Peteghem brengt in zijn Honey Glazed BBQ Ribs dan weer de smaken samen van zoete honing en zacht gerookte ribbetjes, recht van de grill De New York Hotdog van Pierre Abergel tot slot is een chipssmaak met een toon van lichtjes gerookt vlees in combinatie met een subtiele mix van mosterd, ketchup en gekarameliseerde ui.

Maar tot zover de theorie, tijd om te proeven én te oordelen. Mijn absolute favoriet zijn de Honey Glazed BBQ Ribs die een zachte, niet te uitgesproken smaak hebben en zo heb ik ze het liefst – te pikante smaken zijn gewoon mijn ding niet. De Cocktail Andaluz-chips weten mijn smaakpapillen ook te bekoren al vind ik ze wel een beetje neigen naar pickleschips. De New York Hotdog-chips weten mij het minst te verleiden, collega Bart daarentegen vindt deze net wel het lekkerst.

Wil jij ook eens proeven? Wij geven drie zakjes weg! Stuur een mail naar steps@roularta.be en overtuig ons waarom jij de chips zou moeten krijgen. Deelnemen kan tot en met woensdag 18 september.

UPDATE! Lay’s vond dit blogbericht fantastisch en daarom mogen we nu vijf megagrote chipspakketten opsturen naar vijf winnaars. Zeker deelnemen dus!

En voor wie niet wint: de chipssmaken zijn nu tijdelijk beschikbaar in België. Stem op jouw favoriete smaak (tot 1 december 2013) via maakjesmaak.be en bepaal zo mee wie de opvolger wordt van de (overigens overheerlijke) Bicky Crisp, die in 2011 verkozen werd tot Lay’s Limited Edition 2012.

57Q-818W37M:161455