De H van Huidtypes

62

14 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de H… van huidtypes!

Hoe voelt jouw huid aan? Droog, vet, allebei? Wel, iedereen heeft zo zijn eigen huidtype. Ze worden meestal ingedeeld in vijf verschillende categorieën. Volgen jullie even mee?

how-to-identify-your-skin-type -333

Categorie 1: De onzuivere huid.
Dit type herkennen we aan het glimmende voorhoofd, kin en neus. Een ander kenmerk zijn de wijd openstaande poriën. Mensen met een onzuivere huid hebben veel last van acne (oftewel puistjes). To do? Scrub je gezicht zo’n twee keer per week. Stel voor jezelf twee vaste dagen op (maandag en vrijdag?) –  zo staat het tussen je dagelijks takenpakket en vergeet je het niet snel. Bij verzorgingsproducten moet je goed opletten dat er geen olie in zit, dat maakt je huid vetter.

Categorie 2: De vette huid.
Dit type gelijkt qua eigenschappen erg goed op de eerste categorie. Dit type kun je ook herkennen aan het glimmende voorhoofd, kin en neus. Deze mensen zullen ook sneller last hebben van puistjes en oneffenheden, maar hebben daar in vergelijking met de onzuivere huidtypes niet altijd last van. Het verschil zit hem in de poriën. Die staan hier niet zo wijd open. To do? Ook mensen met een vette huid vermijden best producten waar olie in zit.

Categorie 3: De droge huid.
Dit type heeft vaak last van schilfertjes op de wangen. De neus en het voorhoofd voelen droog en trekkerig aan. To do? Gebruik zo weinig mogelijk gezichtsscrub om je vel niet te veel te beschadigen. Maximum één keer per week. In je verzorging gebruik je best producten die rijk zijn aan vetten om je gezicht optimaal te hydrateren. Lotions met alcohol zijn ten strengste verboden!

Categorie 4: De gemengde huid.
Dit type is een mengelmoes van de vorige twee categorieën. Bij mensen met een gemengde huid blinken het voorhoofd, de neus en de kin meestal. En ze hebben veelal droge tot zeer droge wangen. To do? Zoek aangepaste verzorgingsproducten voor een gemengde huid.

Categorie 5: De normale huid.
Mensen met dit type mogen zich gelukkig prijzen. De poriën zijn zeer klein en de huid voelt zacht aan. Er zijn geen uiterst drogen of vette plekken in het gezicht. To do? Let op: omdat je een normale huid hebt, mag je niet denken dat je geen verzorging nodig hebt. Zoek de ideale producten die aangepast zijn aan jouw type.

Francesca Lutters