Wij zijn verslaafd aan Instagram. Amaro, Perpetua, Sierra… Het leven is zoveel mooier met een filter. Uit onze feed plukken we elke week een Instagrammer die extra hartjes verdient. Niemand minder dan Ruth Van Soom heeft de eer deze nieuwe rubriek te openen. Als allereerste krijgt de modieuze blogster én PR-wonder onze 14 vraagjes voorgeschoteld…


1. Ruth, omschrijf jezelf in 5 woorden!

Dat is een moeilijke, maar laat me zeggen: Open-minded, empathisch, vriendelijk, hoofd –in-een-wolk en ik-heb-teveel-fantasie!

2. Waar zou je nu graag zijn?
Momenteel zit ik in New York voor het werk, dus dat is zeker niet slecht. (lacht) Moest ik hier niet zijn dan graag ergens op een tropisch strand met een paar goede boeken.

3. Hoe fijn vind je Instagram?
Wat ik heel leuk vind aan Instagram is het creatieve en esthetische: mooie en leuke foto’s maken die samen ook nog eens een interessant geheel vormen. Heel het ‘populaire’ gegeven dat er ondertussen mee verbonden is boeit me wat minder.

4. Laatste boek dat je las?
De Vierde Dimensie van Hans Peter Roel, heel leuk als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling.

5. Katten of baby’s? Momenteel nog katten (mijn ouders hebben er twee, Fonzie en Zappa, te schattig!) maar wie weet in de toekomst ook baby’s.

6. Wat vond je deze week het leukst? Op Instagram: de Brooklyn bridge foto van @sienjosephine (lacht) en in real life uiteraard mijn trip naar New York.


7. Heb je een favoriete Instagram-filter?
Ik gebruik altijd VSCO cam, deze app heeft zeker de beste filters.

8. Wat is je favoriete dessert?
Oei, ik vind 99% van de desserts lekker. (lacht) Maar als ik echt moet kiezen, een lekker stuk carrot cake.

9. Vul aan: Selfies vind ik…
Leuk… heel af en toe toch! Persoonlijk vind ik dat selfies niet heel veel zeggen, tenzij je er echt iets grappig van maakt. Dus ze kunnen zeker maar niet dagelijks aub. Zelfs niet om de twee dagen!

10. Brand! Wat red je eerst?
Mijn handtas en laptop, maar fingers crossed dat dat nooit gebeurt.

11. Welke foto had je misschien beter niet gepost?
Ik denk dat ik van geen enkele foto echt spijt heb, Instagram is voor mij ook eerder iets professioneel dan echt persoonlijk. Er staat wel een deel van mijn leven op maar ik probeer toch veel momenten ook gewoon in het echt te beleven zonder ze altijd te posten op social media.

12. Koffie of cocktail?
Koffie, zonder twijfel!

13. Hoe laat ben je deze ochtend opgestaan?
Aangezien ik nog steeds last heb van een jetlag was ik om 4u, 5u en 6u wakker. In België is dat meestal toch een uur of 2 later. Ik ben een nachtraaf!

14. Wie is jouw favoriete Instagrammer?
National Geographic, weer zonder twijfel! Hun foto’s zijn prachtig… Van de Instagram feed van fotograaf Michiel Pieters ben ik ook grote fan.

Volg ook Steps op Instagram!