De meisjes van A Little House On The Prairie zijn anno 2019 echte stijliconen. Prairie jurken zijn al eventjes populair, maar deze lente worden ze nóg groter!

Ruches, pofmouwen, frivole bloemenprint, indrukwekkende schouders, een hooggesloten neklijn: de prairie jurk is dé it-dress van het moment. Het New Yorkse label Batsheva zette de hippe jurk definitief op de kaart. Ondertussen kan je ‘m al in heel wat winkels terugvinden.

Maar waar komt die prairie dress eigenlijk vandaan? De jurk werd voor het eerst gedragen rond 1820 op het Amerikaanse platteland. Een zedelijk kledingstuk, want vrouwen mochten toen weinig bloot laten zien. In de vele jaren daarna maakte de jurk af en toe een comeback, onder andere als tegenreactie op de populaire minirokjes. En nu is de eeuwenoude jurk dus nog maar eens helemaal terug.

Zo draag je ‘m

Een prairie jurk is een prima investering, want je kan ‘m elk seizoen dragen: met sandalen bij mooi weer of met een paar coole cowboylaarsjes en een gebreide cardigan als het wat frisser is. Het is ook de ideale outfit voor een festival: een paar sneakers, een klein tasje en je bent klaar! Zorg wel dat de pasvorm perfect zit, zodat je niet verdrinkt in je hippe jurkje.

(foto’s Getty Images)

 

View this post on Instagram

 

I spent hours drinking Cokes and walking back and forth in front of this door telling everyone it was my house and nobody gave a shit.

A post shared by kelly oxford (@kellyoxford) on

View this post on Instagram

@nikejane stopping traffic #gannigirls

A post shared by GANNI (@ganni) on

View this post on Instagram

Dolly Wells ❤️

A post shared by Batsheva (@batshevadress) on

View this post on Instagram

Aidy Bryant in my dress on Jimmy Fallon last night 💎

A post shared by Batsheva (@batshevadress) on