De J van Jukbeenderen

203

18 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de J… van jukbeenderen!

Jukbeenderen zijn de kaakbeenderen in je gezicht. Ze bevinden zich tussen je ogen en je wangen. Sommige mensen hebben opvallend hoge jukbeenderen, andere hebben simpelweg geen (zichtbare).

Zijn je jukbeenderen niet goed zichtbaar, maar wil je ze toch beter doen uitkomen? Dat kan gemakkelijk door bepaalde plaatsen op je gezicht wat extra in de verf te zetten.

SS13_MAC_TRENDS_antipodium-2085-ss13-pwBij dit model zijn de jukbeenderen in de verf gezet met een highlighter.

Hoe doe je dat? Gebruik een parelmoer witte oogschaduw die je zo’n anderhalve centimeter onder je ogen aanbrengt, net op het hoogste punt van je jukbeenderen. Wrijf de oogschaduw goed uit om harde lijnen te voorkomen. Het moet er als een natuurlijke glans uitzien en niet zomaar als een veeg oogschaduw op je wangen.

Er bestaan ook highligters. Die kun je zowel in poedervorm als in crème vinden. Ze zijn specifiek gemaakt om op de punten van je gezicht aan te brengen die je net die extra gloed wil geven. Je hoeft ze bijvoorbeeld niet enkel op je jukbeenderen aan te brengen, maar je kunt ze ook op de brug van je neus doen. Op de wat? Die brug is het neusbeen die in het midden van je gezicht loopt.

Tip: Breng wat highlighter aan op het bovenste puntje van je bovenlip om de illusie van vollere lippen te creëren.

Francesca Lutters