De K van Kwasten

52

19 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de K… van kwasten!

Dé hulpmiddelen om je make-up aan te brengen zijn kwasten of borstels. Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je make-up aanbrengt met je vingers. Zeker wie last heeft van een vette huid doet dit beter niet. Je handen zijn namelijk een grote bron van bacteriën. Ze kunnen er dus al snel voor zorgen dat de poriën in je gezicht verstoppen. Dat op zich kan alweer leiden tot onzuiverheden.

K1
Deze kwasten van Sigma Brushes zijn handig en mooi in je make-uptasje. (Kostprijs 90 euro.)

Het is uiterst belangrijk om je make-upkwasten goed uit te spoelen. Na ieder gebruik neem je een watje met make-upremover en wrijf je de gebruikte borstels er even over tot ze terug proper zijn. Geef je borstels ook een grondige wasbeurt om de drie weken. Er bestaan speciale middelen die hiervoor gemaakt zijn, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf een spoeling maken.

StylishBrow-Brush-208-72
De angled brow brush van M.A.C. Cosmetics. Ideaal om fijne lijntjes aan te brengen. 22 euro.

Hoe doe je dat?
Zie het haar van deze borstels als je eigen haar…Daar draag je toch ook goed zorg voor? Wel, maak je borstels nat en spoel ze goed uit. Neem daarna een babyshampoo en was het haar van je borstels goed uit. Spoel ze daarna opnieuw, was ze nogmaals en spoel ze weer uit tot al het vuil eruit is. Laat je borstels daarna goed drogen. Hang ze ondersteboven in een lang glas (hang ze vast met plakband zodat ze niet op de haartjes steunen).

Waarom nu net zo laten drogen?
Als je de borstels met de steel naar beneden laat staan, loopt het water in die steel wat ervoor kan zorgen dat de lijm loskomt en met de lijm dan ook alle haartjes. Bye bye kwasten… Schaf dus voor jezelf een paar degelijke borstels aan en draag er goed zorg voor.

Francesca Lutters