De trendsetters van AkzoNobel – moederbedrijf van verfmerk Levis – en een team onafhankelijke designexperts van over heel de wereld hielden afgelopen maanden opnieuw de vinger aan de pols van de internationale maatschappelijke, fashion en politieke tendensen. Op basis van hun bevindingen hebben ze ‘Brave Ground’ tot de kleur van het jaar 2021 uitgeroepen. De rustige en eerder klassieke tint gebaseerd op ‘moed’ en ‘hoop’ zal volgend jaar beslist in heel wat interieurs een hoofdrol spelen.

 

Neutraal en natuurlijk

Brave Ground is een neutrale en natuurlijke aardse tint met een ietwat grijzige ondertoon. De trendwatchers kozen voor deze kleur omdat het een sfeer van veiligheid, groei en mogelijkheden uitstraalt. “Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden – de veerkracht van de natuur, de betrouwbaarheid van de aarde, het heiligdom van onze huizen”, aldus de Nederlandse Heleen van Gent, hoofd van het Global Aesthetic Center.

Combineer

Brave Ground combineert mooi met contrasterende kleuren zoals rood of roze. Gebruik Brave Ground als basistint en schilder vlakken of banen in een contrasterende tint voor een pittig effect. Het geheel oogt rustig, en toch levendig.

Trend collectie

De Kleur van het Jaar 2021 komt niet alleen: de Levis Ambiance Trend Collection 2021 is een palet complementaire kleuren (geel, oker en andere uitgebalanceerde neutrale tinten) die Brave Ground kracht bijzetten of net zelf de spotlight stelen en Brave Ground een ondersteunende rol laten spelen.