Leuke weetjes over de lach

1010

Het werkt aanstekelijk, doet zo’n deugd, en die waarbij de tranen over je wangen rollen, zijn de beste. Lachen is een van de heerlijkste dingen des levens! Tijd dus om even stil te staan bij onze lachbui. Een paar lach-feitjes op een rijtje:

– Een pasgeboren baby huilt meteen, maar lachen doet hij pas na vier maanden.

– Tussen de leeftijd van vijf en zes lachen we het meest, tot 400 keer per dag! Logisch: alles is op dit moment nog nieuw, spannend, avontuurlijk en hilarisch.

– Net als geeuwen is lachen heel erg aanstekelijk.

– Als je een gorilla zou kietelen, produceert hij een laag, giechelachtig geluid. Een lach!

– Lachen is echt wel een medicijn. Het stimuleert de aanmaak van endorfines en dopamine, hormonen waar we blij van worden.

– Lachen is ook sport! Je gezichtsspieren, ademhalingssysteem, rug en benen worden allemaal ingezet wanneer je (echt) lacht.

– ‘s Morgens eens hartelijk lachen heeft meer effect dan je straffe kop koffie.

– We lachen meer met (het gedrag van) mensen rond ons, dan met mopjes.

– Je glimlach is je beste accessoire. Je mag nog zo’n prachtige jurk aantrekken, het is je lach die je outfit helemaal afmaakt.

iStock_000015403682_Medium

– De wetenschap van het lachen? Bestaat! Gelotology komt van het Griekse woord gelos (lachen) en is de wetenschap van het lachen. Het is ook een Belgisch bedrijf dat het leven wil beter maken via de lach. Problemen van klanten oplossen doen ze met een combinatie van technologie, design en vooral veel humor!

 

717bfa0a0e8dc2c58f564a8baf105cac