De leukste plekjes

55

28 MEI 2014 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week trekken we naar Amsterdam!

Eerste keer in Amsterdam? Afrodite Trevlopoulos aka The Fashion Folio verklapt ons waar je wél en niet moet zijn!

Afrodite, wat moeten we zeker gezien hebben als we in Amsterdam zijn?
Je moet sowieso op de Dam zijn geweest en terwijl je daar bent, kun je ook eens binnenspringen in De Bijenkorf en wegdromen bij al die dure tassen. Verder móet je gewoon langs de grachten hebben gewandeld. Je kunt dan even het Anne Frank Museum meepikken en als een echte toerist stop je ook best aan het Museumplein om te poseren voor de letters van ‘I Amsterdam’. Het Leidseplein en Rembrandtplein zijn veel te toeristisch om iets te gaan drinken, dus je gaat best naar de plaatsen waar ook de ‘locals’ gaan. In het Spui is er de Bloemenbar, dat is super gezellig. Ook de Jordaan is hip. Ik ga binnenkort naar de Noordermarkt.  Dat is een beetje zoals Saint-Géry in Brussel, vol cafeetjes en bars.

Waar vinden we de mooiste plekjes van Amsterdam?
Ongetwijfeld gewoon de grachten. Langs het water lopen, stoppen op een gezellig brugje. Dat is echt hetgene waardoor je beseft dat je in Amsterdam bent!

Zijn er leuke marktjes waar we heen moeten?
Op zondag is er een marktje met kunstwerken op het Spui en op de Noordermarkt is het ook gezellig heb ik gehoord. In Amsterdam Oost zijn er eerder de multiculturele marktjes, wat ook handig is voor allerlei specerijen en dergelijke.

Waar is het meest romantische plekje in Amsterdam?
Nogmaals: de grachten! (lacht) Er zijn soms bankjes langs het water, dus daar kan je ongetwijfeld wel even gezellig doen. Wanneer het weer meezit, moet je ook zeker een romantische picknick houden in het Vondelpark!

En het meest avontuurlijke?
Goh moeilijk. Je kunt naar The Amsterdam Dungeon gaan! Daar krijg je eerst een griezelige tour waar ze vertellen over Amsterdam in de tijd van de pest. En plots moet je een rollercoaster instappen, echt waanzinnig! Verder is fietsen in de stad ook erg avontuurlijk. (lacht) Opletten geblazen!

Morgen meer Amsterdamse tips!