De luie tuintips van Bartel Van Riet (1)

662

5 APRIL 2013 | Snoeien, maaien, bemesten, wieden, verplanten,… Soms lijkt een tuin wel een strafkamp! Eigenlijk willen wij niets liever dan in een luie zetel op het terras te hangen met een smeulende barbecue en een frisse cocktail binnen handbereik. En dat kan! Dankzij de luie tuintips van Bartel Van Riet. Elke vrijdag van april verklappen we er enkele uit zijn nieuwe boek Groenland 2…

133918580

Luie tuintip 1: Nooit meer wieden!
Nooit meer? Wel… voor je luilekkerleventje begint, moet je nog één keer je tuin wieden om met een schone lei te beginnen. Maak je tuin volledig onkruidvrij en dan kan het feest beginnen!

Een gouden tip om je handen niet (zo) vuil te maken? Wied met een oude keukenvork. Duw de tanden onder het onkruid in de grond, hou het groen met je duim vast en lift de vork. Het plantje komt mee alsof het niets is!

Daarna kun je de bodem van je tuin met planten en grassen bedekken. Want hoe meer je bodem bedekt is, hoe minder kans onkruid krijgt om erdoor te komen piepen. Het is volgens Bartel dé beste antionkruidtruc ter wereld!

Heb je geen zin om al die planten en bloemen te plaatsen, maar vond je deze tip toch lekker handig? Bestrooi je volledige tuin dan met Mulch. Watte? Het is een mengeling van grove compost, houtsnippers, hakselhout of bladaarde en aangekochte champignonmest. Leg het zo’n 5 tot 8 centimeter dik. Het houdt onkruid tegen, zorgt ervoor dat water in de zomer minder snel verdampt en dat de grond eronder luchtig blijft. De droom van je tuin dus!

Groenland 2

Groenland 2 werd uitgegeven door uitgeverij Van Halewyck. Richtprijs: 19,95 euro.