De meest spooky plaatsen van Groot-Brittanië

417

24 OKTOBER 2013 | Bijna Halloween! Maar denk vooral niet dat spoken en kwade geesten alleen tijdens deze periode van het jaar actief zijn. In Groot-Brittanië bijvoorbeeld kun je het hele jaar door van de ene spooky plek naar de andere reizen. Kippenvel gegarandeerd!

Vanuit Dover:

1. Vrouwelijke spoken (1)

Bij aankomst in de Zuid-Engelse haven Dover kun je alle kanten op want er zijn hauntedplaces – zo noemen de Engelsen deze spookachtige plaatsen – in overvloed. Om te beginnen in Dover zelf waar je absoluut het Kasteel moet bezoeken. Dover Castle bestaat sinds de twaalfde eeuw en er hebben zich heroïsche verhalen afgespeeld, op zich al boeiend om naar te luisteren. Maar er is meer want in de ondergrondse tunnels, gebouwd door Napoleon, worden regelmatig vrouwelijke spoken gezien. Het zijn rusteloze zielen die in de kerkers het slachtoffer werden van opsluitingen en martelingen.

2.  Vrouwelijke spoken (2)

Niet zover van Dover, nabij het aardige stadje Chatham, rij je langs de Blue Bell Hill. In 1965 gebeurde daar een tragisch verkeersongeval waarbij vier vrouwen om het leven kwamen. Sindsdien hebben verschillende automobilisten melding gemaakt van een vrouw die ’s nachts voor hun auto opdook, waarbij een botsing onvermijdelijk leek maar niets gebeurde. Diverse Engelse nationale kranten hebben reeds over tal van onverklaarbare getuigenissen gerapporteerd!

3. Spoken met een Guinness World Record

Er is ook Puckley Village dat door Guinness World Records is erkend als het meest spookachtige dorp van Engeland. Het aantal spoken wordt er geschat op twaalf tot zestien en sommigen van hen worden zeer regelmatig waargenomen zoals de mysterieuze Red Lady en de geest van een schoolmeester die zich in 1800 verhing.

92036488

Vanuit Newcastle:

1. Angstige spoken

Centraal in de schitterende reisregio Northumberland ligt Chillingham Castle, een van de meest spookachtige kastelen van Engeland. Het beroemdste spook daar is Radiant Boy. Men zegt dat hij klokslag om middernacht huilde van angst. De geluiden kwamen door de dikke muren van de Roze Slaapkamer. Wanneer het huilen ophield verscheen een gloed rond het hemelbed. Wie in het bed sliep, werd wakker en zag een jongen in blauwe kleren. In de muur van de kamer zijn de botten van die jongen teruggevonden!

2. Spoken die zich verstoppen

Durham is een op en top spooky stad. In Durham Castle woont de geest van The Grey Lady, de vrouw van de bisschop die vanop het hoogste punt van het kasteel naar beneden donderde. Verder is een tocht langs Hadrian’s Wall een absolute aanrader, vanwege het historische belang, het adembenemende landschap én de geesten die zich hier in alle hoeken verstoppen en plots opduiken als er reizigers in aantocht zijn.

3. Logeren bij spoken

Om jouw reis helemaal spookachtig te maken kun je logeren in spooky kastelen en creepy countryhouses. Op de website www.hauntedrooms.co.uk vind je een scary selectie van de meest angstaanjagende verblijven, spoken en andere griezels inbegrepen. Op de site kun je ook de nodige tips vinden over wat je allemaal nodig hebt om te gaan ‘gostbusten’, van infraroodcamera’s over thermometers en geluidsapparatuur. Boehooooooo…..

Met DFDS Seaways reis je vanuit Calais/Duinkerke naar Dover (voorbeeldprijs 4-daags retourticket auto tot 9 pers: vanaf 55 euro) of van IJmuiden (Nederland) naar Newcastle (voorbeeldprijs 4-daagse autovakantie met verblijf in Lumely Castle vanaf 189 euro).

Nina Tack