De meest zinloze dingen die je thuis bewaart

196

Ben jij ook zo’n verzamelaar? Iemand die niets kan weggooien? Iemand die die mooie lege wijnfles bewaart, want je weet nooit dat je nog eens een mooie, lege wijnfles nodig hebt? En toch moet je ooit eens orde brengen in je verzamelchaos. Hoog tijd om al die nutteloze rommel in te pakken en er voor eens en voor altijd komaf mee te maken!

Woman packing

 

Dit zijn de meest zinloze dingen die mensen thuis bewaren:

 

Lege batterijen
Je sorteert ze, en houdt ze apart, maar dan duurt het vaak eeuwen voor je ze effectief ook wegbrengt. In principe staat er in bijna elk warenhuis wel een inzamelbox. Ja, die plek waar je wekelijks langsloopt dus.

Oude gsm’s
Geloof ons, als je iPhone kapot is, ga je echt niet weer even met je oude Nokia 3310 bellen. Tegenwoordig zijn er heel wat inzamelacties. Een mooie is bijvoorbeeld Belbos. Een frisse boom in ruil voor je oude gsm? Klinkt als een goede deal.

Oude lakens en dekbedovertrekken
Je bewaart ze ‘voor als iemand komt logeren’. En meestal gebruik je ze dan toch nooit ‘als er eens iemand komt logeren’. Doe ze weg, breng ze eventueel naar de kringloop. Je zal ervan versteld staan hoeveel ruimte je plots weer in je kasten hebt.

Oude boeken en encyclopedieën
Meestal zijn ze pure nostalgie, en pakken ze heel veel plaats in…

Schoendozen
Schoenen koop je meestal om te dragen. Je stopt ze zelden terug in de doos. De dozen weggooien en investeren in een goede schoenenkast bespaart je heel wat ruimte.

Mooie flessen
Of het nu gin, wijn of whisky is… oude flessen zijn leuk om te gebruiken als vaas, maar je hoeft ze zeker niet allemaal te bewaren. Selecteer de drie mooiste.

Inpakpapier en lintjes
Krijg je een cadeautje dat mooi ingepakt is, dan heb je dikwijls de neiging om het papier en het lintje te bewaren om het zelf nog eens te gebruiken. Hoeveel keer heb je dat papier ondertussen al gebruikt. Eerlijk?

Oude sneakers
Het is moeilijk om afstand te nemen van dat ene paar waar je de beste editie van Werchter, Pukkelpop en Graspop mee afgedweild hebt, maar heel soms moet je toch eens afscheid nemen van schoenen die hun beste tijd echt wel hebben gehad.

Make-up
Het gebeurt zelden dat je een potje helemaal opgebruikt. En zo stapelen de half opgebruikte tubes, flesjes en potjes zich in je badkamerkast op. Tijd voor een grote kuis! Zelfs de duurste make-up heeft een beperkte houdbaarheidsdatum.

Opruimen creëert ruimte voor nieuwe dingen. Mooie dingen, dingen die je misschien al langer wil en vooral: dingen die je wél zal gebruiken.