De notitieboekjes van Dyson in Gent

106

16 APRIL 2014 | In het Design Museum in Gent is de gloednieuwe tentoonstelling over de onderzoeks-, design- en ontwikkelingslaboratoria van Dyson geopend. Je krijgt er een unieke blik achter de schermen van het Brits revolutionair bedrijf.

DysonExpoGent_NP-1 (Large)

Met een wekelijkse investering van 2,5 miljoen Britse pond in onderzoek, design en ontwikkeling en het tweede hoogste aantal patentaanvragen in het Verenigd Koninkrijk, is Dyson één van de meest inventieve en geheimzinnige bedrijven van Groot-Brittannië. Vingerafdrukscanners en unieke toegangsbadges voor elke ingenieur helpen om de geheimen geheim te houden. Slechts een iemand heeft overal toegang toe, James Dyson, oprichter en Chief Engineer van Dyson.

Elke ingenieur krijgt op zijn eerste werkdag een notitieboek voor zijn ideeën en schetsen. Een levensgrote versie van die notitieboekjes vormen nu de rode draad van de tentoonstelling en vertellen hoe het designproces van Dyson concreet in zijn werk gaat. Op een interactieve manier leer je hoe een digitale motor werkt, waarvoor een semi-echoloze kamer dient en zet je zelf een testrobot in werking. Alle producten worden hier gepresenteerd, vanaf de eerste schetsen, over de prototypes tot het eindproduct. De tentoonstelling loopt nog tot en met 7 juni 2014 in het Design Museum in Gent.

Renske De Maesschalck