De O van Oogschaduw

75

25 FEBRUARI 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de O… van oogschaduw!

Blauw met groen, geel met roze, zwart met goud. Er bestaan zóveel verschillende kleuren (en kleurcombinaties) oogschaduw. Je kunt echt niets verkeerd doen, durf gewoon experimenteren! Wees niet bang als je eens een echte Picasso of Jason Pollock van je gezicht maakt. Je wrijft het er zo weer af met een ontschminker.

PressedPigments-PressedPigment-BlueWillow-72
Deze kleurrijke oogschaduw van MAC Cosmetics is gedurfd én geslaagd. Richtprijs: 21 euro.

ProLongwear-PaintPot-LineUp-72Deze Paint Pots van MAC Cosmetics zijn ideale crème oogschaduwen om te experimenteren met kleur. Richtprijs 19 euro.

Tips om oogschaduw aan te brengen: Neem twee kleuren waarvan je weet dat ze goed bij elkaar passen. Een donker en een licht. Breng het lichte kleur aan op je volledige ooglid. Neem daarna het donkere kleur en breng dit op de buitenste derde helft van je ogen aan. Meng de kleurtjes in het midden een beetje over elkaar zodat het lijkt alsof ze in elkaar vloeien. Neem een dun penseel en trek met het donkerste kleur een lijntje onder je oog.

Gebruik subtiele, natuurlijke tinten zoals beige en bruin voor een werkdag/schooldag of neem felle of net heel donkere kleuren als je ’s avonds uitgaat.

Francesca Lutters