De O van Opvoeden

61

22 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar leuke mama ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. De O staat voor Opvoeden, of hoe een hippe opvoedkalender je daarbij kan helpen.

opvoedkalender
GEWELDIG! Dat was mijn eerste reactie toen ik deze hippe Opvoedkalender van Eva Bronsveld te zien kreeg. Omdat alle mama’s weten hoe moeilijk het soms kan zijn om je kroost op te voeden, kunnen deze leuke tips uit de Opvoedkalender misschien een beetje helpen en de pijn verzachten…

Schrijf iedere avond één ding op wat je die dag leuk vond aan je kind
In deze drukte van het bestaan als ouder vergeten we soms nog wel eens gewoon te genieten. Door iedere avond per kind één ding op te schrijven, sta je er even bewust bij stil dat het leven met kinderen eigenlijk heel leuk is. Het terugdenken aan leuke gebeurtenissen zou simpelweg gelukkiger maken. Bovendien heb je na een tijdje ook nog eens een mooi boekje met herinneringen.

Zet een vrolijk liedje op
Zorg dat je een paar ‘feelgoodnummers’ paraat hebt om die op te zetten zodra je uit je slof dreigt te schieten of als er een vervelend sfeertje hangt. Muziek heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen. Als je naar vrolijke muziek luistert, vind je anderen aardiger. En voor je het weet sta je met het hele gezin te dansen in de woonkamer.

Doe één ding tegelijk en doet dat met volle aandacht
Aan deze tip heb ik zelf echt iets gehad. Want je wilt niet weten met hoeveel dingen tegelijk ik soms in mijn hoofd zit. Sinds ik bewust één ding tegelijk doe, heb ik veel minder stress. En een minder gestresseerde mama geeft gelukkigere kinderen!

De opvoedkalender is te koop bij Uitgeverij Snor.

Happy me!
Tot morgen!

X
Lobke