De perfecte smokey eyes? Zo creëer je ze makkelijk en snel!

215

21 NOVEMBER 2013 | De smokey eyes-trend zijn we nog lang niet beu. Integendeel: het mag gerust nog wat intenser en ‘smokey’.  Vind je het niet eenvoudig om de perfecte smokey eyes aan te brengen? Met deze 6 tips creëer je de perfecte smokey eyes op een makkelijke manier.

1. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een trio van oogschaduwen die variëren van licht naar donker. Zo ben je er zeker van dat de kleuren die je gebruikt perfect op elkaar afgestemd zijn.

2. Breng de lichtste, meest transparante tint aan op de wenkbrauwboog en de binnenhoek van het oog. Hiermee vergroot je de blik.

3. Breng de middelste kleur op het bewegende ooglid aan. Meng de kleur en volg daarbij de rondingen van het ooglid. Hiermee creëer je diepte.

4. Gebruik nu de donkere kleur om het gedeelte van je ooglid vlak aan de wimperrand aan te zetten. Dit geeft je blik meer vorm.

5. Eventueel kun je onder het oog nog wat donkere oogschaduw aanbrengen (goed vervagen!) en op het bovenste ooglid een lijntje donkere eyeliner dicht bij je wimpers aanbrengen.

6. Eindigen doe je met het aanbrengen van flink wat mascara. Perfect voor een dramatische blik!

OPERATION VOLUME SEDUCTION_visuel gamme

Shoptip: de  ‘Intense Smoky’ van Bourjois zijn helemaal perfect om een geslaagde smokey eyes-look aan te brengen. De paletten bevatten twee oogschaduwen en één liner, in kleurtjes die perfect op elkaar afgestemd zijn. Aanbrengen doe je met de speciale applicator. (13,49 euro). Om het geheel af te werken, is de mascara Volume Séduction een aanrader. Bij deze mascara hoort een speciaal accessoire om de wimpers zonder knoeien op te maken.

Nina Tack