De perfecte trouwschoenen

38
Kies de perfecte trouwschoenen

De zoektocht naar de perfecte trouwschoenen is misschien wel moeilijker naar de zoektocht naar een bruidsjurk. Want ze moeten bij je jurk passen, comfortabel zitten, er classy uitzien… Heel wat vereisten dus. We lijsten even op waar je op moet letten.

Waar en wanneer koop je trouwschoenen? Kies je voor pumps of sneakers?  Wanneer begin je ze best in te lopen? Je trouwschoenen zijn belangrijk. Ze zijn een essentieel onderdeel van je outfit. Je kiest best voor trouwschoenen die bij de stijl van je jurk passen. Je koopt je schoenen dus pas na de keuze van je trouwjurk. Je kan moeilijk voor een mermaid dress kiezen en daar dan een sneaker onder dragen. Enkel wanneer je echt nooit hakken draagt, laat je die op je grote dag ook maar best aan de kant staan. Je huwelijk is ook de perfecte gelegenheid om eens te gaan shoppen bij die ene designer waar je al zo lang van droomt. Hello Jimmy Choo! Het mag voor een keertje ook wel eens een tikkeltje meer zijn. En dan hebben we het niet over de hakhoogte, want daar overdrijf je best niet mee. Killer heels zijn niet gemaakt om een hele dag op rond te stappen. Maar kies gerust voor glitter en parels! Test de schoenen wel een keer, want aan sommige ruwe materialen blijft de jurk haperen.

Stiletto’s in het zand

Je schoenen moeten niet enkel bij je jurk passen, maar ook bij de locatie. Sta er even bij stil hoe de omgeving eruit ziet. Gaat de receptie plaatsvinden in het gras? Dan ga je die stiletto’s verwensen. Dan kies je maar beter voor een blokhakje, waarmee je niet wegzakt in het gras. Kasseien, strand, bos? Ook dan kies je beter voor een lage blokhak of een sleehak. Je kiest net voor hakken, omdat je daar zo mooi elegant op loopt. Laat de omgeving het dus niet verpesten. Met fijne hakken door het zand, zal meteen al zo elegant niet meer zijn. De zoektocht naar de perfecte trouwschoenen is niet gemakkelijk. Choose wisely!

Hoewel er steeds meer sneakers voor bruiden op de markt komen, willen de meeste bruiden toch nog altijd een mooie pump dragen. Je voelt je natuurlijk sexy op een hak. De meeste bruiden kiezen voor een klassiek model in wit of ivoor, maar metallic of een kleurtje kan ook heel leuk zijn. In de decoratie is velvet heel populair. Schoenen in velvet roze, beige, groen of blauw (something blue, check!) zien er heel mooi uit en passen perfect onder je jurk. Zo matchen je schoenen zelfs met het thema van je huwelijksfeest.

Op lengte

Je wacht best niet te lang met het kopen van je trouwschoenen. Je kiest best eerst de jurk, maar het is ideaal om je schoenen te hebben tegen je eerste pasbeurt. Dat is meestal 4-5 maanden na de keuze van de jurk. Neem je schoenen mee naar je pasbeurt, dan wordt de lengte van de jurk afgespeld op basis van de schoenen die je eronder draagt. Zo komt je jurk op perfecte lengte als je je schoenen eronder draagt.

Maar eerlijk is eerlijk: veel bruiden zien het niet zitten om een hele dag op hakken te lopen. Zeker als het warm wordt en je voeten dan nog wat zwellen. Daarom kiezen de meeste vrouwen eigenlijk voor twee paar schoenen. De hakken voor het officiële gedeelte en de fotoshoot (of voor zo lang je het kunt uithouden) en daarna een comfortabele schoen. Het kan een leuk sandaaltje zijn, een sneaker, een sleehak of plateau (zodat je jurk niet gaat slepen) of een simpele teenslipper.

Paraderen paraderen

Het is zeker aan te raden om je trouwschoenen in te lopen. Paradeer er op los in je huis. Elke schoen zet zich naar je voet, dat is met trouwschoenen niet anders. Dit is een essentieel onderdeel in de voorbereidingen naar je trouwdag. En vergeet tenslotte niet om je nog eens te laten verwennen met een pedicure. Blarenpleisters in je noodkit en je bent klaar voor je ‘walk down the aisle’.

 

 

Tekst: Marlies Maddens /Foto: Unsplash