De stijl van Olga Leyers: “Laat de mensen maar kijken”

2495

“Een kledinglijn die barst van de levenslust, met een nostalgische touch en tegelijk een eigentijdse feel.” Zo omschrijft actrice en presentatrice Olga Leyers de kledinglijn die ze samen met ZEB uitbracht. Toen de vraag kwam, heeft ze niet lang getwijfeld.

door Valerie De Groodt

“Ik heb altijd een passie gehad voor mode en leuke outfits”, vertelt Olga. “Al in het middelbaar kreeg ik vaak de opmerking dat ik altijd zo speciaal gekleed was. Nu zélf een reeks outfits creëren, is dan ook een droom die uitkomt.” Ze voelde bovendien ook meteen een match met ZEB. “Ik was positief verrast door het mooie aanbod dat ze hebben. Het is bovendien een echt Belgisch merk, wat ik ook erg belangrijk vind. Mijn enige vrees was dat ik niet volledig mijn eigen ding zou kunnen doen, maar die angst was ongegrond. Uiteraard moet er al eens een compromis worden gesloten, maar ik heb me helemaal niet moeten inhouden. In de collectie zitten wel wat items die eerder gewaagd zijn.” Olga koos ervoor om een tijdloze collectie te maken met invloeden uit verschillende tijdperken. “Het is ook sexy. Dat vind ik heel belangrijk bij kledij. Ook oversized items kunnen sexy zijn en ik zie dat veel mensen daar momenteel naar grijpen. Ik ga echter liever voor de minirok en hoge hakken.”

Niets is te gek

Olga hoopt met deze eerste collectie een ruime doelgroep aan te spreken. “Van tieners tot ook de oudere generatie”, klinkt het ambitieus. “Er zit zeker voor elke smaak wel wat in. Ook heel wat felle kleuren, iets dat niet iedereen altijd durft dragen. Maar als je er zelf niet raar over doet, zal niemand dat raar vinden.” Op vlak van kledij vindt Olga niets te gek: “Er is geen stijl die ik niet dúrf te dragen. Ik vind het ook geen probleem om op te vallen. Opvallen mág, laat de mensen maar kijken. Zolang ik me goed voel in wat ik draag, voel ik me daar niet ongemakkelijk bij.”

Of er dan werkelijk niets is dat ze niet zal dragen? “Toch maar geen tutu voor mij”, lacht ze vrolijk. “Ik vind dat écht niet mooi, dus daar zal je me niet zo snel in zien rondlopen. Wat ik draag, is heel uiteenlopend. Dat gaat van jongensachtig baggy, over sexy niemendalletjes tot alles wat daar tussen zit. Ik hou van veel verschillende stijlen en vind het vooral belangrijk om gepast gekleed te zijn. Als we een uitstapje maken naar Ieper wil ik dat doen in een regenjas en sportieve schoenen, maar gaan we uitgebreid eten dan wil ik opgekleed aan tafel verschijnen. Ik vind niets zo stom als under- of overdressed te zijn. Óf gewoon niet gepast. Het moet kloppen voor mij.”

Zoals ook deze nieuwe collectie helemaal klopt voor haar. “Het is dé perfecte collectie voor de post-coronaperiode. Dan kunnen we ons eindelijk weer opkleden en buiten komen. Daarvoor vind je in mijn collectie dé perfecte stukken.”

De drie gouden moderegels van Olga Leyers

1. Koop nooit iets zonder het eerst te passen.

2. Vraag jezelf af wanneer je het kledingstuk zou dragen. Weet je het niet? Koop het dan ook niet.

3. Speel niet altijd op veilig. Opvallen mag!