De T van Types

585

4 MAART 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de T… van types!

Iedereen is uniek. Toch past een kleur of snit bij de ene persoon beter dan bij de andere. Mensen worden in de beautywereld meestal ingedeeld in vier verschillende types.

1. Wintertype
Veel wintertypes hebben, wat men noemt, een ‘grauwe’ huid. Dat wil zeggen dat er geen roze ondertoon in de huid zichtbaar is. Het is eerder beige. Het haarkleur van een wintertype is donker. Zwart of kastanjebruin. Het oogkleur is meestal diep. Donkerblauw, grijs, kastanjebruin of zelfs zwart.
Tip: Dit type staat mooi met heldere kleuren met een blauwe ondertoon. Zij zijn de enige die zonder probleem wit kunnen dragen.

catherine zeta jones een duidelijk wintertype Catherine Zeta-Jones is duidelijk een wintertype

2. Lentetype
De huid is meestal ivoorkleurig. Een lentetype is iemand die gemakkelijk bloost. (Herkenbaar?) Het haar is meestal geelblond, goud, rood of donkerbruin. De ogen zijn veelal blauw, groen of grijs.
Tip: De kleuren die bij dit type passen zijn turkoois en paarse tinten. Ook kledij of make-up met een gele ondertoon is zeer flatterend voor dit type.

nicole_kidman_47 een duidelijk lentetypeLentetype Nicole Kidman

3. Zomertype
Dit type heeft een roze ondertoon in het gezicht. Zomermensen hebben (raar maar waar) meestal een bleke huid en een bleek haarkleur. Ze hebben ook vaak sproetjes. Ze hebben bleke ogen. Blauw, groen of grijs. Af en toe zien we een zomertype met lichtbruine ogen.
Tip: Ze staan goed met pastel en andere lichte kleuren. Dit type blijft beter weg van warme kleuren.

Reese_Witherspoon een duidelijk zomertypeReese Witherspoon is met haar blond haar en bleke ogen een zomertype.

4. Herfsttype
Deze mensen hebben een perzikkleurige of goudbeige huidskleur. Het haar is meestal bruin, roodachtig of donkerblond. Herfsttypes hebben veelal goudbruine of groene ogen.
Tip: De kleuren die best bij dit type passen zijn aardtinten. Denk aan bruin, kakigroen, oker en rood.

jlo-jennifer-lopez-12998200-2560-1600 een duidelijk herfsttypeJennifer Lopez is met haar zuiderse look een ideaal voorbeeld van het herfsttype.

 

Francesca Lutters