Liefde is…samen naar romantische films kijken

594

12 FEBRUARI 2014 | Met een geschenkje en een intiem diner scoor je natuurlijk altijd met Valentijn. Maar waar vrouwen écht van houden, is samen lekker knus genieten van een romantische film.

‘Titanic’, ‘The Notebook’ en ‘Love Actually’ al zo vaak gezien en nu geen idee meer welke film het hart van jouw liefste doet smelten? Telenet stelde voor z’n Rex&Rio-aanbod een pakketje ‘Valentijn’ samen boordevol hartverwarmende films om jou en jouw liefste een liefdevol televisieavondje te bezorgen. Ziehier hun top 10!

 

1.  Silver Linings Playbook

Na een depressie wil Pat alles in het werk stellen om zijn ex-vrouw terug voor zich te winnen en zijn leven weer op de rails te krijgen. Pat verhuist terug naar zijn ouders en wijdt zich geheel aan de opgave om de man te worden die zijn vrouw altijd had gewild. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een mooie vrouw wiens leven ook anders is gelopen dan ze had gedacht… Deze film kreeg 8 Oscarnominaties voor Beste Film, Beste Acteur (Bradley Cooper), Beste Actrice (Jennifer Lawrence), Beste Acteur in een Bijrol (Robert De Niro), Beste Actrice in een Bijrol (Jacki Weaver), Beste Regie, Beste Aangepast Scenario en Beste Montage!

 

2. Ruby Sparks

Calvin is een worstelende schrijver die op zoek is naar een nieuw onderwerp en zijn droomvrouw bedenkt. Wanneer zijn ‘Ruby’ daadwerkelijk verschijnt in zijn appartement en exact zoals in zijn dromen, is Calvin totaal verbouwereerd. Met Antonio Banderas, Annette Bening, Zoe Kazan en Paul Dano.

 

3.  Brasserie Romantiek

Het Antwerpse restaurant Brasserie Romantiek maakt zich op voor Valentijn, één van de drukste avonden van het jaar. De gerechten volgen elkaar op maar in de keuken stijgt de spanning wanneer oude en nieuwe liefdes de passie doen oplaaien. Met o.a. Axel Daeseleire, Koen De Bouw, Tine Embrechts en Barbara Sarafian.

 

4.  Playing For Keeps

Een romantische komedie met Gerard Butler, Jessica Biel, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones en Dennis Quaid over een voormalige voetbalster die terugkeert naar huis om de relatie met zijn zoon te herstellen. Wanneer hij het sportteam van zijn zoon gaat coachen, zijn er de ‘voetbalmoeders’ die zijn aandacht vragen…

5.  To Rome With Love

http://www.youtube.com/watch?v=dZcip9HY1Pw

De nieuwste hommage aan een bruisende en sfeervolle wereldstad van Woody Allen is een caleidoscopische komedie met o.a. Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz en Alec Baldwin.

 

6. The Words

Schrijver Rory Jansen slaagt er maar niet in om een succesverhaal neer te pennen. Louter toevallig komt hij in het bezit van een oude aktetas die een manuscript blijkt te bevatten… Met Bradley Cooper, Dennis Quaid, Zoe Saldana, Olivia Wilde.

7.  I Give It A Year

Josh en Nat zijn net getrouwd en dolgelukkig met elkaar. Wanneer Josh’s ex-vriendin Chloe terug in beeld komt en Nat de knappe opdrachtgever Guy ontmoet, gaan de poppen aan het dansen. Duurt hun huwelijk niet langer dan een jaar? Van de makers van ‘Love Actually’, ‘Bridget Jones’s Diary’ en ‘Notting Hill’.

 

8.  Hope Springs

Het huwelijk van Kay en Arnold dreigt na dertig jaar samen op de klippen te lopen. Een huwelijkstherapeut moet hun liefdesleven wat pittiger maken. Romantische komedie van de regisseur van ‘The Devil Wears Prada’ en ‘Marley & Me’, met Meryl Streep, Tommy Lee Jones en Steve Carell.

 

9.  Alles is Familie

Winnie wil een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil. Een romantische komedie van de makers van ‘Alles Is Liefde’, met Carice van Houten (‘Zwartboek’) en Thijs Römer (‘Meiden van de Wit’).

 

10.  Step Up 4: Miami Heat

Emily, de dochter van een rijke zakenman, verhuist naar Miami om het als professioneel danseres te maken. Al snel wordt ze verliefd op de knappe Sean, die met zijn dance crew de meest waanzinnige flash mobs uitwerkt in de hoop een groot contract binnen te halen. Met o.a. Ryan Guzman.

 

Rex & Rio is een on-demanddienst van Telenet waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt series en films kan kijken.  Rex bevat een bibliotheek van Vlaamse films en tv-series, shows, documentaires, kinderprogramma’s en  20 themazenders. Rio bevat alles van Rex en nog veel meer: 40 themazenders, nieuwe topseries uit de VS en kwaliteitsfilms.

 

Nina Tack