Ervaring leert dat moeders altijd gelijk hebben, ook al probeerde je als tiener het tegendeel te bewijzen door haar goede raad nu en dan in de wind te slaan (en daar naderhand vreselijk veel spijt van te hebben). Geloof ons: mother knows best. Ook op beautyvlak is moeders raad goud waard. Zij heeft immers jaren ervaring als het om huidverzorging en make-up gaat. Hier op de redactie zijn we allen dankbaar voor de gouden beautytips van onze moeders. En ziehier de 5 tips die we het meest koesteren.

 

1. Een goed kapsel

Ik heb wilde krullen en het vraagt wel wat inspanning om die te ‘temmen’. Als kind wou ik zo graag van die krullen af maar mijn moeder vond ze wel heel erg mooi en benadrukte hoe belangrijk haarverzorging en een goede snit wel zijn. Vandaag ben ik trots op mijn krullen. En net zoals mijn moeder mij leerde, ga ik maandelijks naar de kapper voor een verzorging en snit. Tussendoor gebruik ik een aangepaste shampoo, een conditioner en nu en dan een haarmaskertje. Een modellerende haarspray ten slotte zorgt ervoor dat mijn krullen altijd goed vallen. Lifesaver!

Annelies Mus, redacteur

2. Rode lipstick

Mijn moeder was ook dol op rode lipstick. Een klassieker die meteen voor een extra touch zorgt en makkelijk aan te brengen is. Ze had er ook altijd één in haar handtas steken, voor noodgevallen. Ik heb die gewoonte overgenomen want inderdaad, een vleugje rode lipstick maakt een wereld van verschil. Je ziet er meteen gemaquilleerd uit, ook al draag je voor de rest geen make-up.

Nina Tack, lifestyle editor

3. Hou het natuurlijk

Mijn moeder hield niet van verzorgingscrèmes met ingewikkelde formules en agressieve ingrediënten.  Ze leerde mij lief te zijn voor mijn huid en te kiezen voor natuurlijke producten die respect hebben voor de huid. Lang voor het trendy was, gebruikte ze enkel producten op basis van planten. Mijn moeder liet mij vrij in de keuze van mijn eigen verzorgingsproducten, maar haar stralende huid – ook op latere leeftijd – was voor mij het bewijs dat haar beautyfilosofie de juiste was.

Isabel Deraedt, eindredacteur

4. Verwen jezelf en investeer in parfum

Reserveer één dag in de week voor een uitgebreide beautyroutine. Geniet van een heerlijk bad of douche met de bad- of douchegel van je favoriete parfum. Lak je nagels, leg een gezichtsmaskertje, experimenteer met een nieuwe kleur oogschaduw of lippenstift, probeer eens iets nieuws met je haren … alles wat je maar kunt bedenken. Volgens mijn moeder is dit iets wat elke vrouw nu en dan eens nodig heeft, en gelijk heeft ze! Mijn man en zoontje weten overigens dat ze mij op zo’n momenten niet mogen storen, dit is echt me-time. Mijn moeder is ook helemaal verslaafd aan parfum en ik heb die liefde overgeërfd: een parfum is als een soort ‘onzichtbare make-up’; je ziet niet dat je parfum draagt maar toch zorgt een lekker geurtje voor de final touch van je look.

Ursie Claus, brand manager

5. Ga nooit slapen met make-up op

Van zodra ik make-up begon te gebruiken, hamerde mij moeder erop dat ik nooit maar dan ook nooit met make-up op mocht gaan slapen. Ook nu, als ik ’s avonds mijn make-up afhaal, denk ik er soms aan hoe vaak ze dat tegen mij zei.  Slapen met make-up op betekent wakker worden met een grauwe huid! Ik volg haar advies nog steeds altijd op en reinig mijn huid altijd goed, ook als ik géén make-up gedragen heb. ’s Morgens en ’s avonds gebruik ik ook een goede hydraterende en herstellende crème; op een gereinigde huid kunnen die beter hun werk doen. Verder zal ik ook nooit zomaar in de zon komen zonder degelijke zonnebescherming, nog iets waar mijn moeder op vertrouwde!

Monique Hoevenaars, accountmanager

Nog op zoek naar een leuk geschenk voor Moederdag? En wil je bovendien een deugddoende verzorging voor 2 winnen in een Yves Rocher Schoonheidsinstituut? Lees vlug onze post: Moederdag: 5 mooie last minute geschenken (+ win een Yves Rocher schoonheidsverzorging voor 2!)