De ultieme matrassengids

179

8 OKTOBER 2013 | Ben je op zoek naar een nieuwe matras, maar weet je niet waar te beginnen? Met onze gids ben je direct op de juiste weg.

matras
Een goede matras is geen overbodige luxe, het is tenslotte een essentieel element in het bevorderen van een goede nachtrust en we weten allemaal welke negatieve effecten een slecht slaappatroon kan hebben. Jouw partner, kinderen en werkomgeving zullen ons dankbaar zijn.

Een matras van goede kwaliteit die wordt beschermd aan de hand van een overtrek kan tien tot vijftien jaar meegaan. Toch geldt de regel altijd dat eens je slaap eronder lijdt, het tijd is voor een nieuw exemplaar.

Grootte
Kies de goede grootte. Hou rekening met je eigen lengte en die van je partner zodat jullie beiden comfortabel kunnen slapen.

Latex of schuim?
Er zijn heel wat verschillende soorten vullingen op de markt vandaag de dag. De klassieke matras bestaat nog steeds uit stalen spoelen omgeven door lagen van verzachtende stof, dit zal de goedkoopste optie zijn. Daarnaast zijn er ook matrassen die zich volledig vormen naar jouw lichaam en gemaakt zijn uit een soort van schuim. Dit is ideaal voor koppels die vaak gestoord worden in hun slaap door de andere partner. Een matras uit gel zal zich ook makkelijk kneden naar jouw lichaam en zorgt er tegelijk voor dat je lichaam niet te veel opwarmt tijdens het slapen. Een matras uit latex combineert de voordelen van een klassieke matras met die van een matras uit schuim, weliswaar aan een hoge prijs. Ten slotte zijn er ook matrassen uit natuurlijke materialen zoals wol of rubber.

Stevig of zacht
Over de stevigheid van een matras zijn al veel theorieën bedacht, maar het oude gezegde dat een stevige matras beter is voor de rug, gaat niet meer op. De beste manier om de perfecte mate van stevigheid te vinden, is door veel te testen. Ga naar verschillende winkels en ga liggen op verschillende soorten matrassen, alleen zo zal je de juiste vinden.

Je kan de kwaliteit van verschillende matrassen makkelijk vergelijken door het aantal spoelen te vergelijken. Over het algemeen geldt dat hoe meer spoelen er zijn, hoe beter de ondersteuning is.

Slaap zacht.

Renske De Maesschalk