Een nieuw seizoen, dat betekent ook nieuwe trends. Om modeblunders en miskopen te vermijden, vroegen wij de ultieme stijltips aan drie Belgische modebloggers. Watch and learn, ladies!

Emma Gelaude

 

Emma begon in 2007 met haar modeblog en was zo de eerste fashionblogger van België. De fashionista, entrepreneur en influencer is vandaag nog steeds gebeten door mode.

Dé zomertrend van 2017: Ook dit voorjaar blijft het sportieve aspect heel populair. Maar ook romantische accenten zien we terug, zoals de bralette. Die was vorig jaar al te spotten, maar krijgt dit jaar een nog prominentere plaats.

Zo draag je het: Het is een item dat snel vulgair overkomt, zeker met een grote boezem. Combineer de bralette dus met stijlvolle klassiekers zoals een hoge taille. Een kokerrok of een geklede broek zijn ideaal en een blazer maakt de outfit af. Creëer een nineties vibe zoals op de catwalks door je bralette boven een wit T-shirt te dragen. Vermijd een low cut jeans als je ouder bent dan vijftien, anders is je look eerder trashy dan classy.

Op de wishlist: Een bralette in een fel kleurtje!

Christine Smeyers

 

Op C & The City schrijft Christine over reizen, fotografie en uiteraard mode. Denk girly outfits, felle kleuren en gedurfde maar classy looks. Christine ademt elegantie & fashion.

Dé zomertrend van 2017: Eén van de leukste trends die we zullen zien, is de eighties revival. Denk aan ruffles, felle kleuren en heel veel fun! Ik ben specifiek grote fan van ruffles omdat ze een look meteen een elegante touch geven.

Zo draag je het: Combineer een strakke skinny met een blouse met subtiele rushes, of gewoon met mouwen die iets wijder uitlopen. Zorg ervoor dat je, net zoals de andere trends uit de eighties, combineert met hedendaagse items. Zo creëer je een elegante en vrouwelijke look.

Op de wishlist: Veel kleur! Ik wil de eighties trend helemaal omarmen. Ik hou van prints combineren en durven experimenteren met kleur en stijlen. Ook wil ik investeren in enkele statement halskettingen, helemaal in de eighties filosofie van more is more.

Monica Ho

 

 

Naast een job in het MoMu blogt Monica al meer dan vier jaar. De Antwerpse met Chinese roots heeft een aparte kledingstijl en won de Zalando Rising Style Icon Award.

Dé zomertrend van 2017: De leukste trend die ik op de catwalk heb gespot, is toch wel de gedeconstrueerde kledingstukken, zoals hemden. Het hele knip- en plakwerk, waardoor kledingstukken een nieuwe vorm aannemen, vind ik fascinerend. Het is ook de techniek waar Martin Margiela bekend voor was in de jaren negentig.

Zo draag je het: Durf experimenteren. Pas bijvoorbeeld verschillende maten. Soms zal een oversized exemplaar je beter staan, andere keren is een aansluitend model een betere keuze. Door verschillende maten te passen, ontdek je zelf wat het best past.

Op de wishlist: Ik heb toch wel een paar jasjes en truien op het oog van Walter Van Beirendonck en Raf Simons. Het maakt me niet uit dat zij enkel voor mannen ontwerpen. In mijn ogen is alles uniseks.