De W van Wenkbrauwen

1052

6 MAART 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de W… van wenkbrauwen!

Wenkbrauwen vallen op, ze zijn het middelpunt van je gezicht. Daarom is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze er altijd piekfijn uitzien. Epileer je wenkbrauwen in de gepaste vorm zodat ze je gezicht mooi doen uitkomen.

Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen?
Gebruik een potlood of pincet om van je neusvleugel tot je binnenste ooghoek te meten. Daar moet je wenkbrauw beginnen. Let erop dat je zeker niet te ver epileert, dat kan ervoor zorgen dat je neus groter lijkt dan hij werkelijk is. Meet daarna het punt van je neusvleugel door je pupil. Daar moet je wenkbrauwboog komen. Neem ten slotte de maat van je neusvleugel tot je buitenste ooghoek. Tot daar moet je wenkbrauw lopen. Zorg ervoor dat je recht vooruit kijkt wanneer je deze afmetingen neemt. Epileer nooit boven je wenkbrauw, maar enkel de onderkant. De bovenkant epileren kan er voor zorgen dat je de vorm van je wenkbrauw blijvend doet veranderen.

W2
Tip: mensen met een lage pijngrens nemen best een ijsblokje en wrijven dit even over de wenkbrauwen. Zo verlicht je de pijn.

Om je wenkbrauwen een mooie vorm te geven en een statement in je gezicht te maken, kun je ze best inkleuren.

Hoe doe je dat?

De beste manier om je wenkbrauwen in te vullen is door een poeder te gebruiken. Het is de meest natuurlijk ogende oplossing. Neem één tint donkerder dan je wenkbrauwen om ze te doen opvallen. Maar let goed op dat het er niet onnatuurlijk uitziet. Een wenkbrauwgel zorgt ervoor dat ze de hele dag/avond op hun plaats blijven. Wie niet zo’n gel heeft, kan gerust ook (alweer) Vaseline gebruiken.

StylishBrow-BrowDuo-Brunette-72Met dit kleurenpalet van M.A.C. Cosmetics kleur jij jouw wenkbrauwen perfect in. Zet ze in de kijker. Brow Duo 27,50 euro.

Francesca Lutters