De waarheid over liegen

454

Of het nu een klein leugentje om bestwil is, of een pijnlijke realiteit die je wil verdoezelen, we liegen allemaal. Zelfs de eerlijkste mens zou tot wel twee leugentjes per dag vertellen. Stiekem zijn we dus allemaal leugenaars, en daarom: de grootste waarheden over liegen.

– Be prepared, want januari is de maand waarin traditioneel het meest gelogen wordt. De uitgaven, de feesten, de voornemens, neem het allemaal maar met een grote korrel zout.

– Over eten en drinken wordt het meest gelogen. “Ik heb maar één glas op”, en “Pfjoew, zo’n zware lunch. Ik ga vanavond niets meer eten”, zijn maar een paar voorbeelden. Herkenbaar? Euh…

– Wist je dat de temperatuur van het puntje van onze neus toeneemt bij emotionele stress (en als we dus aan het liegen zijn)? Je zou zelfs kunnen spreken van een Pinocchio-effect.

– I did not have sexual relations with that woman! Ja, de leugen van Bill Clinton wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste leugens van de laatste decennia. Al komen de leugens van Lance Armstrong over doping dicht in de buurt.

– De top 3 van leugens bij vrouwen?

* Nee hoor, alles is ok, er is niets.
* Ik heb dat al jaaaaren.
* Het was niet zo duur.

– De top 3 van leugens bij mannen?

* Nee hoor, alles is ok, er is niets.
* Dat is echt mijn laatste glas.
* Maar nee, je ziet er helemaal niet dik uit.