Drie dagen boordevol reisinspiratie, boeiende sprekers en heel wat beleving, die in het teken staan van de wereld ontdekken en wegdromen. Dat is wat je mag verwachten tijdens de Word Days van Connections op 4, 5 en 6 oktober in Brussel. 

Natuurlijk kun je tegenwoordig heel wat informatie over reizen online vinden. Maar vaak mis je toch wel een stukje beleving, bots je steeds op dezelfde informatie en is de fun er dan ook snel af. Een leukere en meer informatieve manier om heel wat reisinformatie uit de eerste hand te sprokkelen? Een reisevenement met boeiende sprekers, heel wat couleur locale en fijne animatie en gastronomie bijwonen.

Het grote voordeel? Je krijgt informatie uit de eerste hand, kunt de reisverhalen van al dan niet bekende namen meepikken en steekt er nog heel wat van op ook. Bovendien
is het eens een dagje uit, kun je met tal van doorwinterde reizigers van gedachten wisselen en pik je een stukje beleving mee. Het lijkt wel of je al ter plekke bent. Door één-op één
gesprekken met locals en medereizigers kom je écht te weten of een bepaalde bestemming wat voor jou is, kun je valkuilen en platgetreden paden voorkomen en haal je zelf het meeste uit je reis en je budget. Wie weet vind je er zelfs de perfecte reisgezel.

BEKENDE SPREKERS

Vaak heeft zo een reisevenement ook heel wat extraatjes in petto. Denk bv. aan een National Park Ranger die speciaal ingevlogen wordt uit de Verenigde Staten, lokale reisagenten die overkomen om hun verhaal te vertellen en/of heel wat bekende Belgen die hun verhalen komen vertellen. Met wat geluk zie je gekende namen als Tom Waes, Cath Luyten en Staf Coppens op het podium om je mee te nemen in hun verhaal en in hun spoor. Achteraf een praatje maken is natuurlijk toegestaan. Vul dit alles aan met heel wat informatieve standjes en special acts en je beseft ongetwijfeld dat zo een reisevenement een echt dagje uit is, al dan niet met het hele gezin.

MEER EN MEER DE FOCUS OP EXPERIENCE

Nuttige informatie blijft belangrijk, maar de beurzen zijn geëvolueerd tot echte belevenissen. Verschillende continenten worden in de kijker gezet, hidden spots opgediept en vaak duren zulke evenementen ook al meerdere dagen. Zo is er meer dan tijd genoeg om elke bestemming volledig tot zijn recht te laten komen. Reken maar dat je na het bezoeken van een moderne reisbeurs, zin hebt om te vertrekken en geïnformeerd je koffers pakt!

Connections World Days op 4, 5 en 6 oktober – Docks Dome – Lambermontlaan 1 – 1000 Brussel.