De wijze raad van Tante Kaat (4)

104

Nee, het huishouden runnen is niet altijd een makkie. Je staat er in voor de aankoop, planning, budgettering, voorraadbeheer, veiligheid, catering, energiebesparing, fiscaliteit, verzekeringen, hygiëne, onderhoud, knopen doorhakken  (én aanzetten) en nog zoveel meer. Daarom schreef Tante Kaat een boek: De Huishoudmanager. En daarom geven wij in november tips uit dat boek…

Hét probleem van vandaag? Ons toilet bevindt zich in de badkamer. Zijn er bepaalde zaken waar we extra op kunnen letten om alles zo hygiënisch mogelijk te houden?

Dé oplossing! Een eerste en belangrijke raad is om het handdoekenrekje niet vlak bij het toilet te plaatsen. – Waarschuwing voor gevoelige lezers, bij volgend weetje kunnen je armhaartjes weleens overeind komen te staan. –  Bij rechtstaand plassen kan de urine tot 2 meter (!) ver spetteren… Vandaar dat we mannen graag willen verzoeken om voortaan zittend te plassen: het is niet alleen veel hygiënischer (handdoeken, douchegordijn/glas,… worden niet bespat), het zou ook gezonder zijn. Rondvliegende toiletspetters zijn ook de reden dat je altijd het deksel sluit voor je doorspoelt. (En dat geldt voor iedereen!) Verder neem je best dagelijks de bril, de binnenkant van het deksel en de rand van het toilet af met bijvoorbeeld een vochtig babydoekje dat je daarna weggooit in het vuilbakje (deze doekjes gooi je nooit ofte nimmer in het toilet). Geef je toilet ook wekelijks een grondige beurt: vergeet hier zeker niet de lichtschakelaar, deurklink, drukknopje zeeppompje en spoelknop.

Tante Kaat De Huishoudmanager telt 427 bladzijden en is uitgegeven bij Roularta Books.