De wijze raad van Isabel Deraedt (7)

218

Nee, het huishouden runnen is niet altijd een makkie. Je staat er in voor de aankoop, planning, budgettering, voorraadbeheer, veiligheid, catering, energiebesparing, fiscaliteit, verzekeringen, hygiëne, onderhoud, knopen doorhakken  (én aanzetten) en nog zoveel meer. Daarom schreef Tante Kaat een boek: De Huishoudmanager. En daarom geven wij in november tips uit dat boek. Gebundeld onder de welklinkende naam: De wijze raad van Isabel Deraedt!

Hét probleem van vandaag?  Spinnen! Het lijkt wel of voor iedere spin die ik verwijder er meteen een nieuwe klaarstaat om diens plekje in te nemen. Hoe zorg ik ervoor dat deze beestjes zich niet langer bij mij thuisvoelen?

Dé oplossing! De oplossing: Bleekwater! Spinnen kunnen absoluut niet tegen een chloorluchtje. Neem je plafond en het houtwerk af met een bleekwateroplossing en de spinnen blijven weg.  Of leg wat zwavelpoeder of citroen op de plaats waar deze harige lievertjes  graag komen want ook hieraan hebben ze een hartsgrondige hekel. 
Zie je er toch niet tegenop om spinnen en hun web regelmatig te verwijderen, dan heeft Tante Kaat 2 handige tips. Een spin kan je makkelijk vangen met een wc-borstel: zet deze over de spin  en schud de borstel dan buiten uit. Weg spin en je hebt geen moord begaan…  Spinnenwebben kan je dan weer makkelijk verwijderen door een vochtige sok over een vod heen te trekken en er dan al draaiend het plafond mee af te nemen. De stofzuiger gebruiken om dit klusje te klaren, is niet aan te raden want de webben blijven kleven in de borstel en de stang…

Spinnen zijn natuurlijk niet de enige beestjes die ons op de zenuwen durven te werken. Denk maar aan fruitvliegjes, mieren, pissebedden en dergelijke. Daarom geeft Tante Kaat ook verschillende tips van hoe je het beste met deze diertjes omgaat.

Tante Kaat De Huishoudmanager telt 427 bladzijden en is uitgegeven bij Roularta Books.