De X van Xtreme volume

75

8 MAART 2013 | In 26 dagen leidt Francesca je op tot de perfecte beautyqueen. Met haar ABC leer je alles over de wereld van foundation, dagcrème en smokey eyes. Vandaag is het de beurt aan de X… Xtreme volume!

Saai haar? Weg ermee! Enkele tips om je haar terug mooi volumineus te krijgen.

fine-hair-mask
1. Werk zo veel mogelijk met volumeproducten. Denk aan volumeshampoo en conditioner.

2. Gebruik voor het drogen van je haar ook een volumespray.

3. Als je naar de kapper moet, vraag dan om je haar in laagjes te laten knippen. Het geeft een instant boost en je hoeft er zelfs geen moeite voor te doen!

4. Was je haar ’s avonds en draai het nat in een dot. Slaap hier een nachtje mee en schud het de volgende dag uit. Het geeft je haar natuurlijke krullen en dus ook een mooi volume. Spray er wat lak op om het de hele dag lang in vorm te houden.

5. Vermijd té veel conditioner, het maakt je haar zwaar en trekt het dus automatisch naar beneden waardoor het weer helemaal stijl is. (Wat we dus NIET willen!)

6. Kam je haar als het nat is, en droog het nadien ondersteboven. Schud met je handen goed door je kapsel.

7. Om een volumineuze coupe te verkrijgen wanneer je beslist om je haar in een staart te dragen, toupeer dan even je kapsel. Hoe doe je dat? Neem een stuk haar waar je volume in wil krijgen en kam met een borstel tegen de groeirichting van je haar in. Van boven naar beneden dus. Opgelet: doe dit niet te vaak, want zo krijg je vernesteling.

Francesca Lutters