De zomer van Knokke-Heist: van cartoons tot mysterieuze ooievaars

BlogDagje uitstay-vacation

Hoezo, een rustige zomer? Met cartoonspots over de hele gemeente, een Shopping Shuttle en aardig wat unieke kunstwerken heeft Knokke-Heist best wat in de aanbieding voor een onvergetelijke zomer.

1. Voor cartoonfans

Het jaarlijkse Cartoonfestival zal deze zomer niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein. De 59ste editie van het festival is getransformeerd tot een gloednieuw concept: een outdoor event als fietsroute doorheen Knokke-Heist. Nog tot en met 30 augustus kan je de cartoons van onder anderen Eva Mouton en Lectrr rond het thema ‘Allemaal samen’ ontdekken op een familievriendelijke fietstocht. Het parcours neemt je mee langs 40 hilarische cartoonspots, voornamelijk gesitueerd langs de vernieuwde speelpleinen in Knokke-Heist.

2. Voor shopaholics

Shop till you drop met de Knokke-Heist Shopping Shuttle. De kustgemeente zet deze zomer haar status van shoppingparadijs nog meer in de verf. Nog tot half oktober kunnen alle fun shoppers gratis gebruik maken van de elektrische shuttledienst door de winkelstraten. De rit alleen al in deze trendy en geluidsarme citymobiel maakt dit concept tot de meest unieke hop on hop off ervaring van de Belgische kust.

3. Voor art lovers

We hebben twee interessante kunstprojecten in de aanbieding die een dagje Knokke-Heist zeker de moeite waard maken. Op 8 en 9 augustus is er het open galerieweekend ART Knokke-Heist. Een pak bijzondere kunstwerken en creaties komen er in de schijnwerpers te staan. Het doel is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen: prille beginneling of ervaren kunstkenner. De galeriehouders ontvangen je met open armen en antwoorden op alle vragen. In de op maat gemaakte ART-brochure vind je alle kunstwerken, adressen en openingsuren van de galeries terug.

De brochure is gratis te verkrijgen in de toerismekantoren van Knokke-Heist of bij een van de deelnemende kunstgaleries. Je kan de brochure ook makkelijk downloaden via www.myknokke- heist.be/nl/publicaties.

We verwijzen ook met plezier al even naar september. Van 4 tot en met 20 september is er BEE XXL by Wim Tellier. Tellier is een van de innovatiefste en bekendste Belgische kunstenaars. Hij pakt uit met een artistieke bijenprimeur als groot kunstproject op het strand van Knokke-Heist. Tellier trok in Knokke-Heist een pak foto’s die relevant zijn voor bijen maar hij trok voor zijn bijenverhaal ook de wereld rond. Het resultaat wordt een sterk visueel verhaal met een verzameling aan kunstwerken samengesteld uit grote prints, foto’s en blow-ups van bloemen met de focus op duurzaamheid en bijen. Zo wil hij de artiest het belang van bijen onderstrepen.

4. Voor thuisblijvers

Comfortabeler in je kot maar toch op zoek naar wat afleiding in de natuur? De livestream van Zwin Natuur Park is fascinerend om te volgen. Je krijgt er een uniek zicht op de ooievaarsnesten in het Zwin Natuur Park. Dankzij de livecamerabeelden op de website van het park en via YouTube, kun je de fratsen van deze mysterieuze vogels volgen. Het Zwin Natuur Park is trouwens het eerste park in België dat continu livestreambeelden van ooievaarskoppels uitzendt. Of er ook effectief baby’s in beeld komen, zul je zelf moeten ontdekken. Bekijk de beelden via www.zwin.be.

tekst: Thomas Rosseel beeld: Getty Images
Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen