De zomer van Oostkamp: groots en dichtbij

BlogDagje uitstay-vacation

Oostkamp heeft heel wat troeven. Je vindt er alles op een steenworp afstand: gezellige dorpscentra, lekkere plekjes om te eten en te drinken en heel veel mooie natuur om in te wandelen en te fietsen. Oostkamp is een uitgestrekte gemeente. De dorpskernen Baliebrugge, Hertsberge, Moerbrugge, Oostkamp, Ruddervoorde en Waardamme zijn onderling verbonden met bossen en open velden.

Oostkamp centrum is een mooi alternatief om even te shoppen buiten de drukte van de stad. De winkels en horeca zullen je verrassen. Wil je nadien even verpozen in het groen, dan hoef je helemaal niet ver te lopen! Park De Valkaart, Beukenpark en Nieuwenhovebos zijn vlakbij.

Fietsen

Met de fiets Oostkamp ontdekken? Doen! Via de fietsknooppunten kan je mooie tochten maken. Ontdek de pracht van Oostkamp in één fietsroute door deze knooppunten te volgen: 56-83-85-52-17-11-60-68-64-53-76.

Op je tocht door de gemeente zal je wellicht ook een of meerdere kastelen ontdekken. Veel van deze kastelen ontstonden in de negentiende eeuw als buitenverblijf of ‘speelhuis’ voor de Brugse adel. De meeste kastelen zijn in privébezit, maar zijn wel zichtbaar vanaf de openbare weg.

Langs het kanaal vind je in Moerbrugge een ideale stopplaats bij een fietstocht tussen Assebroek en Beernem. Je ontdekt er de natuurgebieden De Warandeputten en De Leiemeersen en meerdere bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. En tijdens je ritje kun je natuurlijk even halt houden om te genieten van een van de terrasjes aan de kerk!

Wandelen

Op warme dagen is een boswandeling ideaal voor wie verkoeling zoekt. Wist je dat Oostkamp de meest bosrijke gemeente van

West-Vlaanderen is? Wat dacht je van een lange wandeling door de bossen van Hertsberge, of in de domeinen Zorgvliet of Kampveld? Dit laatste domein is 294 hectare groot en bestaat uit bos, grasland en moerassen. De kans om een ree te spotten in een van de Oostkampse bossen is overigens groot. Gemeente Oostkamp is ook het vertrekpunt van de twee wandelnetwerken Velden & Meersen en Bulskampveld. Goed voor kilometers wandelgenot!

Gaan de kinderen mee op stap? Ook voor hen is er heel wat leuks voorzien: speelzones in Kampveld, een wandellusje met belevingselementen in Nieuwenhovebos en tal van toffe kleine speelpleintjes.

Er valt wat te beleven

Grote evenementen zijn nog steeds uit den boze, maar toch valt er deze zomer in Oostkamp heel wat te beleven. Gemeente en verenigingen voorzien allerhande kleinschalige activiteiten en straatanimatie. Er zijn toffe zitplekjes en er worden extra terrasjes voorzien. Zo maakt Oostkamp er een gezellige zomer van voor iedereen die deze zomer dicht bij huis blijft.

Er zijn mogelijkheden genoeg om een mooie dag te vullen. En die dag afsluiten doe je in een van de vele restaurantjes verspreid over de hele gemeente of op een terrasje met een lokaal biertje, toch? Of waarom niet nog even langer blijven en overnachten in een gezellig B&B of hotel? Check de website oostkamp.be/grootsendichtbij voor meer informatie!

(tekst: Thomas Rosseel / beeld: Westtoer) 

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen