Ook al verzorg je jouw haren uitstekend, toch kan het gebeuren dat je kapsel er dof en futloos bij ligt. Hoog tijd om je haren en je hoofdhuid een detox te geven, en dat doe je makkelijk met de volgende drie stappen.

Regen, stof, uitlaatgassen, … Je haar wordt elke dag blootgesteld aan vervuiling en dat zorgt ervoor dat je haren hun glans verliezen. De fijne (vervuilende) deeltjes hechten zich aan de haarvezel waardoor het haar niet langer straalt. Cosmeticamerk Yves Rocher bedacht het anti-pollution haarverzorgingsritueel om je kapsel in 3 makkelijke stappen een boost te geven. Door het haar te beschermen, te zuiveren en te verzorgen, wordt het weer gezond en glanzend.

Stap 1: een peeling voor je hoofdhuid

Wat? De Anti-pollution detoxpeeling (12,90 euro).

Waarom heb ik dit product nodig? Deze peeling reinigt de hoofdhuid en laat haar ademen. Masseer de hoofdhuid 1 à 2 keer per week voor het wassen een paar minuten met deze peeling. De korrels zeezout zullen smelten en alle vervuilende deeltjes verwijderen.

Wat zit erin? 100 % natuurlijke scrubkorrel van zeezout en extract van moringazaden.

Stap 2: de haren wassen met de aangepaste shampoo

Wat? De Anti-pollution micellaire detox shampoo (5,90 euro).

Waarom heb ik dit product nodig? Na de detoxpeeling op je hoofdhuid hebben je haren een micellaire formule nodig die op milde wijze het haar reinigt dat al gevoelig is door de vervuiling. De Anti-pollution micellaire shampoo bevat micellen: microdruppeltjes die onzuiverheden op het haar (talg, vervuiling, …) vangen en bij het uitspoelen afvoeren.

Wat zit erin? 98 % natuurlijke ingrediënten, extract van moringazaden.

Stap 3: de haren verzorgen met een aangepaste conditioner

Wat? De Anti-pollution conditioner (5,90 euro).

Waarom heb ik dit product nodig? Na de detoxpeeling en de detoxshampoo gebruik je een conditioner die de haren soepeler maakt en ervoor zorgt dat het haar tot in de puntjes ontklit. Deze conditioner vormt dan een schild dat beschermt tegen vervuilende deeltjes. De haren worden lichter en ze gaan glanzen.

Wat zit erin? 98 % ingrediënten van natuurlijke afkomst, 0 % siliconen, kleurstoffen en parabenen, en verrijkt met een extract van moringazaden voor een zuiverend effect.

Te koop in de winkels van Yves Rocher of online op www.yves-rocher.be