Deze 5 kamerplanten zijn niet kapot te krijgen

2103

21 JANUARI 2014 | Er zijn zo van die mensen die er elke dag aan denken om hun planten water te geven en ondertussen ook het huis op orde zetten en de was doen. Dan zijn er ook mensen die zelfs in staat zijn om een | cactus een langzame, maar zekere dood te laten sterven. Voor die laatste categorie kan één van deze vijf huisplanten een oplossing bieden. Want een plant in de woonkamer brengt toch altijd wat extra leven in huis.

179214433

Dracaena marginata
Deze kamerplant ziet er heel mooi uit en heeft niet overdreven veel zonlicht nodig. Wel houdt hij van water, maar zeker in de winter zal hij het niet snel opgeven zonder. Wel opletten als je huisdieren hebt, honden en katten kunnen hier allergisch aan zijn.

99687953

Sanseveria
De sanseveria staat gekend om zijn onverwoestbaarheid en is net weer heel hip en trendy. De plant mag zowel in de schaduw als in de zon staan. Stijltip: koop er twee en zet ze in matching sobere potten voor een modern effect.

91080640

Ficus
Opnieuw een groene vriend die na een lange tijd zijn comeback gemaakt heeft. De ficus houdt vooral van fel licht en vochtigheid. Merk je dat hij een oppepper kan gebruiken? Zet de plant dan een week in de badkamer, zo krijgt hij zijn broodnodige portie vochtigheid binnen. Ook deze plant kan giftig zijn voor honden en katten, opletten dus!

147025147

Philodendron
Deze retro plant is meestal een lang leven beschoren en kan makkelijk mee verhuisd worden. Aangezien hij vrij groot kan worden, is het wel belangrijk om de plant regelmatig naar een grotere pot te verplanten. De philodendron heeft niet veel water nodig. Mocht hij toch uitdrogen, geef hem dan een mini vochtigheidskuur door hem in vochtige gravel te zetten. Wel opletten met huisdieren, want ook deze groene jongen is giftig voor katten en honden.

454933457

Bromelia
Onder perfecte omstandigheden (een constante temperatuur van boven de 25°C), krijgt de bromelia een bloem. Omdat dat in België naar alle waarschijnlijkheid niet zal gebeuren, kan het mooie blad soelaas bieden. De plant voelt zich zijn best op een lichte plaats, maar van direct zonlicht houdt hij niet.

Bron: Appartement Therapy

Renske De Maesschalck