Over het nieuwe modeseizoen kunnen we bondig zijn: het mag van alles een beetje zijn, zolang, het maar leuk en zwierig is. Ziehier 9 musthaves die je dit najaar beslist wil dragen.

1. Rood van kop tot teen

Als er één trend is waar je dit najaar niet naast kunt kijken, dan is het de kleur rood wel. Snel naar de winkel dus en scoor een rode jas, rok, broek, trui… Maakt niet uit. Zolang het maar rood is. De kleur past overigens bij elke huidtint, waardoor iedereen fantastisch staat met rood.

1

Outfit van Essentiel, www.essentiel-antwerp.com

2. Fun fur

Bont doet al een paar seizoenen mee met het modefeestje, en dit seizoen gaan we helemaal uit de bol: bont op je schoenen, op je tas, je sneakers, shirt… Noem maar op. Bij voorkeur kies je voor bont met een kleurtje: het moet namelijk vooral fun zijn! Ben je geen fan van al die tierlantijntjes? Dan kies je simpelweg voor back to basics en stap je met een bonten jas in een bonte kleur de herfst in. Voor alle duidelijkheid: kiezen voor nepbont uiteraard, het moet ook voor de dieren een beetje leuk blijven.

2

Outfit van Diane von Furstenberg, www.dvf.com

3. Zeg het met je kleren

Als heel luid roepen niet helpt, dan kun je je boodschap misschien overbrengen via je kleren. Op de catwalks zagen we T-shirts met slogans die feminisme, antiracisme, gelijkheid, mensenrechten en nog veel meer goede doelen een duwtje in de rug willen geven. We like! Nu zijn niet alle slogans politiek of sociaal getint natuurlijk: ook aanmoedigingen (go go go), gemoedstoestanden (happy, angry), je favoriete band (bij voorkeur uit de jaren ‘70) en alle varianten op het thema passeren de revue.

3

T-shirt van Ikks, 55 euro, www.ikks.com

4. Bloemen

Elk seizoen staat tegenwoordig in bloei. Bloemen gaan al ettelijke jaren mee in de mode, en dat is nu niet anders. Het lijkt een beetje alsof je een outfit uit het tafelkleedje van je oma gemaakt hebt, en zo hoort het ook.

4

Jurk van & Other Stories, 99 euro, www.stories.com

5. Veren en fringe

Het mag allemaal wat wuiven en waaien tegenwoordig, het is immers herfst voor iets.

5a 5b

Schoenen en tasje van Patrizia Pepe, 432 euro en prijs onbekend, www.patriziapepe.com

6. De vintage ruitjes

Tijdens de jaren ‘70 en ‘80 behoorden ze tot het uniform van de ernstige onderwijzeres, nu draag je ze om hip te zijn: de klassieke grijze ruitjes horen er gewoon bij dit seizoen.

6

Jurk van Giovane, prijs niet gekend, www.giovane.be

7. Netkousen

Vorig seizoen door hipsters op de modekaart gezet en nu lopen we er allemaal mee rond: de netkous. Heel onpraktisch want warme voeten krijg je er niet van. Draag ze dus gewoon omdat je ze leuk vindt.

7

Kousen van Calzedonia, prijs niet gekend, www.calzedonia.it

8. Het heuptasje

Nooit gedacht dat we deze ooit terug zouden zien, maar het is echt wel waar: het heup- en buideltasje is aan een gigantische comeback bezig.

8

Heuptasje van Gucci, 790 euro, www.gucci.com

9. De trainingsbroek

Vroeger enkel aanvaardbaar in de sportzaal, vandaag draag je je track suit gewoon altijd en overal.

9

Pantalon van Tommy Hilfiger, 119 euro, be.tommy.com