Deze fouten op social media kunnen je je job kosten

67

Die zatte foto op Facebook, die beetje brutale Tweet, die foute Instagramfoto… Er verschijnt van alles op onze sociale media, ook dingen waar we achteraf al spijt van hebben gehad. Onschuldig? Niet altijd. Bij sommige jobs is het toch oppassen geblazen. Dit zijn alvast een paar ‘fouten’ op social media die je je job kunnen kosten.

Volgens de Amerikaanse jobsite jobvite.com zou 92% van de werkgevers sociale media gebruiken om geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. Dit zijn de grootste afknappers:

#hatemyjob

Twitter en Facebook worden vaak gebruikt om frustraties te ‘ventileren’. Voor de grap #hatemyjob gebruiken, kan gevaarlijk worden. Zeker als je chef of collega totaal niet dezelfde soort humor heeft als jij.

Leugens

Je werk bellen dat je ziek bent om dan twee dagen later een foto te posten waarbij je gillend in de rollercoaster van Bellewaerde zit. Bad idea.

Spelfouten

Om de paar posts een duidelijke d/t-fout… pijnlijk! Zit je baas op Facebook, vermijd dan misschien ook te uitbundige OMG, MY LIFE IS SO FUCKING YOLO-posts.

Alcohol

Als je goed zat bent, is de verleiding om snel nog een foto op Facebook te posten heel erg groot. Helaas zijn de foto’s die je onder deze omstandigheden op social media post, meestal niet echt doordacht. Probeer je dus in te houden en er een nachtje over te slapen. Het zal je alvast een paar gênante comments besparen.

Too much information

Op Facebook verkondigen dat je zwanger bent, terwijl ze op het werk nog niet op de hoogte zijn… niet zo slim. Op Facebook kan je sowieso bepaalde informatie afschermen. Misschien geen slecht idee!