Of je nu kiest voor frisse pastelkleuren of voor goud met een extra shimmer-effect, de mogelijkheden in verschillende paletten oogschaduw zijn eindeloos. Maar welke kleur oogschaduw zet jouw ogen extra in de verf? En welke combinaties lijken op het eerste zicht verschrikkelijk, maar werken verrassend goed?

Allereerst: er is geen heilige formule bij het kiezen van een kleur oogschaduw die bij jou past. Elke oogkleuren heeft namelijk meerdere varianten. Zijn je ogen lichtbruin of heb je echt donkere kijkers? Dat maakt een verschil. Daarnaast hebben ook de teint van je huid, je haarkleur en zelfs je outfit een impact. Onze raad? Probeer zoveel mogelijk te experimenteren.

Toch bestaat er een eenvoudig trucje om te weten te komen met welke kleuren je waarschijnlijk het meeste succes zal hebben: de kleurencirkel. Als je je ogen goed wil laten uitkomen, moet je contrast creëren. Dat doe je door voor de tinten die recht tegenover je oogkleur staan te kiezen.

HiRes(Foto: iStock)

Wil je liever een natuurlijke look? Dan zijn lichtere of donkere kleuren oogschaduw die bij je oogkleur aanleunen the way to go. Ook neutrale kleuren zijn een goed idee als je voor een natuurlijk effect gaat.

Heb je blauwe of grijze ogen?

Woman eye with makeup

Met deze kleuren creëer je contrast: oranje tinten oogschaduw. Denk aan perzik, roest en koper. Ook aardetinten zullen voor een versterkend effect zorgen.

Met deze kleuren creëer je een natuurlijke look: taupe en grijs leunen dicht bij je oogkleur aan, maar ook violet, paars en donkerblauw zijn een optie.

Voor de durvers: zilver, turquoise en fuchsia

 

   (Foto: Pinterest)

Heb je groene of groenbruine ogen?

groen

Met deze kleuren creëer je contrast: paarse tinten oogschaduw. Denk aan pruim, violet en wijnrood.

Met deze kleuren creëer je een natuurlijke look: bruin, abrikoos, kaki en mosgroen geven je ogen een natuurlijke touch. Ook chocoladebruin en goud zijn een optie.

Voor de durvers: limoen, grasgroen en helder paars

 

(Foto: Pinterest)

Heb je bruine ogen?

 

Bruin defMet deze kleuren creëer je contrast: jij kan bijna alle kleuren gebruiken, maar vooral aubergine, lila en lavendel zullen je ogen laten knallen.

Met deze kleuren creëer je een natuurlijke look: vooral warme tinten zoals koper, brons en champagne leunen dicht bij je oogkleur aan.

Voor de durvers: zalm, koningsblauw en knalroze

(Foto: Pinterest)