De meeste modeblunders maken we liever niet. Maar de mode is wispelturig en wat ooit een fashion-faux-pas was, blijkt plots heel erg stylish. Ziehier enkele modeblunders die je zonder schaamte mag maken.

Modeblunder 1: kousen in sandalen of pumps

We hadden nog liever dat onze tenen eraf vroren dan dat we kousen in sandalen of pumps zouden dragen, ben je gek?!  Maar de tijden veranderen en jawel hoor: nu proppen we met plezier zelfs dikke kleurrijke sokken in open schoenen. En als we echt modieus willen doen, kiezen we zelfs voor kniekousen!

Twin-Set

foto: Twin-Set

Modeblunder 2:  donkerblauw op zwart

Droeg je een donkerblauw bloesje op een zwarte rok, dan werd je ervan verdacht kleurenblind te zijn. Ondertussen vinden we de combinatie blauw/zwart heel erg chic en is het één van de grote trends voor het najaar en winter.

River Island

foto: River Island

Modeblunder 3: combineer goud met zilver

Wie vroeger zilveren en gouden juwelen onderling combineerde, kreeg het verwijt als een kerstboom opgetut te zijn. Vandaag is het net heel erg hip om zilver en goud te mixen. Laat je dus gerust gaan en bling bling erop los.

Swarovski

foto: Swarovski

Modeblunder 4: prints en patronen onderling mixen

Streepjes, bloemen en bolletjes allemaal in één outfit? De fashionpolice had jou niet vlug genoeg kunnen beboeten! Maar wat blijkt? Inderdaad: dikke trend vorige zomer en ook komend seizoen krijgen we er niet genoeg van.

Nathalie Vleeschouwer

foto: Nathalie Vleeschouwer

Modeblunder 5: sneakers dragen, ook als je niet sport

Euh…de Isabel Marant sneakers nog niet gezien dan? De Franse ontwerpster liet ons sneakers (mét ingebouwde hak nota bene) dragen en sindsdien is deze modeblunder een modehit. Elk zichzelf respecterend schoenenmerk heeft een sneaker in de collectie, we dragen ze zelfs onder jurken!

March23

foto: March23

Modeblunder 6: jouw knieën durven tonen na je 35ste

Ach, komaan! Als je vindt dat jouw knieën gezien mogen worden en je hebt zin in een minirok, go for it, maakt niet uit hoe oud je bent! Zolang het er goed uitziet, is het voor de rest van de wereld ook goed.

Pinko

foto: Pinko