Woensdag was het Werelddierendag, en uit cijfers blijkt dat we die dag maar al te graag vieren. Meer zelfs: heel wat mensen vinden dieren blijkbaar belangrijker dan mensen. Behoor jij ook tot die groep?

Je huis staat in brand en je kan maar 1 iets meenemen. Wat kies je? Het is een typische vraag om iemand beter te leren kennen. Er terwijl sommigen voor hun gsm, dure designerschoenen of de enveloppe met zwart geld kiezen, zijn er ook heel wat mensen die resoluut voor hun huisdier kiezen.

Want ja, katten, honden, konijnen of zelfs slangen – dieren hebben duidelijk een speciaal plekje in het hart van de Belgen. Uit een bevraging bij 2000 Belgen op dating app Twoo blijkt dat het merendeel zijn leven zou riskeren om een dier in nood te redden. Sterker nog: één vijfde van de Belgische mannen en één vierde van de Belgische vrouwen vindt dieren belangrijker dan mensen.

Belgen hebben duidelijk een hart voor dieren, maar een goeie nachtrust staat toch een trapje hoger. 58% ziet het namelijk niet zitten om het bed te delen met het huisdier van zijn of haar partner. Voor 15% is een huisdier in bed zelfs reden genoeg om meteen een punt achter de relatie te zetten.

 

Dan toch maar kiezen voor een naaktkat?