De eerste zonnestralen komen piepen in onze tuin en de vogeltjes fluiten ons weer vrolijk wakker. Tijd om weer naar buiten te trekken. Met deze apps beleef je nóg meer plezier aan je tuin.

Plantifier

indexBen je ergens op stap en zie je een leuke plant voor je tuin? Dan kan je met de Plantifier app ontdekken welke plant het is! Je neemt gewoon een foto en de andere gebruikers helpen je om de plant te identificeren.

Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Leafsnap

imagesHetzelfde principe als de Plantifier, maar dan voor bomen. Maak een foto van een blad en met de app ontdek je over welke boom het gaat.

Gratis voor iOS.

 

Easymeasure

easymeasureGeen meetlint bij de hand? Dan brengt de app Easymesure verlossing! Met je camera kan je gemakkelijk de afstand tussen punt A en B opmeten. Handig als je in de tuin aan het werk bent! Dankzij de 3D-technologie is de app erg overzichtelijk.

Gratis beschikbaar voor Android & iOS.

 

 Mijn Tuin

De app MijnTuin is een handige en overzichtelijke encyclopedie met foto’s en erg veel nuttige informatie over planten en bloemen. Je ontdekt er onder meer de groeihoogte, plantensoorten en eisen op vlak van vochtigheid, bodem en licht. Je kan ook het ideale tijdstip zien om te bemesten, snoeien, stekken of zaaien. Op zoek naar raad? Eén van de tienduizenden andere gebruikers weet zeker raad!

Gratis voor Android & iOS.