Instagram wordt overspoeld door kapsels in allerlei sprookjesachtige kleuren. De 6-jarige Lyra uit Florida wou ook zo’n regenboog-kapsel. Na lang aandringen bij haar moeder, kreeg ze uiteindelijk haar zin. En het resultaat mag er zijn.

Felgekleurde haren zijn een ware metamorfose, maar het was geen impulsieve beslissing. “Lyra wou al jaren een gekleurd kapsel’, vertelt moeder Mary aan The Luxury Spot, die zelf ook regelmatig haar coupe in felle kleurtjes verft.
 

“Ik heb uiteindelijk toegegeven. Ik heb uiteraard eerst gecheckt of zo’n kapsel wel mocht op Lyra’s school. Bovendien probeerde ik het idee van een side-shave uit haar hoofd te praten, maar ze hield voet bij stuk. Vandaag is ze nog steeds dolenthousiast over haar kapsel.”

Voor de grote transformatie gebruikte Mary een niet-giftige en niet-permanente kleuring. De reacties op Instagram zijn verdeeld. “Sommigen vinden het prachtig, anderen maar niks. ‘Veel te volwassen’, klinkt het vaak. Maar als een volwassene een felgekleurd kapsel heeft, wordt dat vaak als kinderachtig beschouwd. Kinderen mogen gerust wat fun hebben nu ze nog jong zijn.”