Mascara-tips: zo krijg je de perfecte wimpers!

673

14 APRIL 2014 | Gebruik jij ook dagelijks mascara? Toch worden er veel fouten gemaakt op de weg naar de perfecte lange en volle wimpers. Wij geven je vijf tips om je ogen mooi in de verf te zetten.

Tip 1: Let’s twist again

Haal het borsteltje met een draaibeweging uit de houder en steek hem er ook zo weer in. Zo komt er minder lucht in het flesje, waardoor de mascara ook minder snel uitdroogt.

Tip 2: Krullen

Als je je wimpers wil krullen, doe dat dan vóór je mascara aanbrengt. Ga dus niet aan de slag met een wimperkruller als je al mascara op hebt. Als je dat wel doet, kan je je wimpers beschadigen. Zet de tang in het midden van je wimpers en ook eens op het uiteinde.

Tip 3: Klonters en laagjes

Ook bij mascara gaat de slagzin ‘less is more’ op. Je ogen lijken heus niet groter of opener als je 10 lagen mascara over elkaar aanbrengt. Je creëert er alleen maar klonters mee. En dat vindt niemand mooi, toch? Je mag natuurlijk wel enkele laagjes aanbrengen. Laat de mascara dan eerst drogen voor je er nog een laagje oplegt.

Tip 4:  Van begin tot einde

Breng de mascara vanaf de wortels van je wimpers tot het uiteinde aan. Begin dus niet halverwege. Doe dat ook al zigzaggend om de mascara gelijkmatig te verdelen.

Tip 5: Haal er de borstel door

Borstel je wimpers nadat je met mascara aan de slag bent geweest. Zo voorkom je dat wimpers samenplakken of klonteren.

Nu weet je hoe je mascara het beste aanbrengt. Maar nu is nog de vraag: wélke mascara moet je gebruiken? In de zomer passen we heel wat dingen aan: wat we eten, wat we dragen, maar ook welke make-up we dragen verandert. Als het warmer wordt, ga je zweten en dan loopt soms je mascara uit. Clinique vond er iets op: Lash Power Feathering Mascara. Daarmee creëer je niet alleen langere, vollere en klonterloze wimpers. Het is ook bestand tegen zwembad- en zeewater en zweet. Perfect voor in de zomer dus! De mascara kun je verwijderen met warm water (39°c). Clients|Clinique

De Lash Power Feathering Mascara van Clinique is vanaf eind april verkrijgbaar voor 22,55 euro.

Marlies Strubbe