Het is een droom van veel meisjes (en vrouwen): een Barbie die op jou gebaseerd is. De Amerikaanse Ashley Graham mag die wens van haar bucket list schrappen. Het curvy model heeft namelijk haar eigen Barbie-pop, mét rondingen.

Speelgoedfabrikant Matel deed de laatste jaren heel wat moeite om hun Barbie’s er realistischer te laten uitzien. Terecht: heel weinig vrouwen hebben een dodelijk smalle taille, niet-bestaande heupen en eindeloze benen. Begin dit jaar lanceerde Matel daarom een nieuwe collectie met the original, the plus tall, the curvy en the petite, 7 verschillende huidtypes en verschillende haarkleuren.

barbie 2016

En nu doet de speelgoedfabrikant er een schepje bovenop. In de ‘Sheroes’-collectie krijgen bekende vrouwelijke rolmodellen hun eigen Barbie-pop. Onder andere zangeres Zendaya kreeg er al eentje en nu krijgt ook curvy model Ashley Graham haar eigen versie.

En bedoelen we ook écht haar eigen versie: met heupen, een buikje en al haar rondingen. “Ik stond erop dat mijn Barbie geen thigh gap zou hebben, want dat heb ik ook niet. Ik wou ook dat ze net als ik cellulitis heeft, maar blijkbaar was dat niet mogelijk: het zou overkomen als een productiefout.”

barbie 3

Voor de rest is Graham heel tevreden met het resultaat. “Ik ben enorm enthousiast! Ik mocht ook zelf de outfit van mijn Babrie kiezen. Ik koos voor één van mijn New York Fashion Week-looks: een jeansjasje en een kort glitterjurkje. Ik heb nooit mijn lichaam willen verstoppen. Mijn Barbie doet dat dus ook niet. Ze is gewoon haar fashionable self.”

poppen

De keuze om een pop aan Graham te wijden, komt niet onverwacht. Het model was het eerste plus size model dat op de cover van Sports Illustrated stond. Ze is ook verkozen tot Woman of the Year 2016 door het magazine Glamour.

Bovendien omarmt Graham haar figuur en spoort ze op social media anderen aan het hetzelfde te doen. “Ik streef er niet naar om Barrbie te zijn”, besluit Graham. “Ik bén Barbie, en iedereen kan Barbie zijn.”

rolmodel

Foto’s: Instagram